eesti Mõtted

Sotsiaalmeedia ajastu ehk kuidas ilma vaevata jõuda 145 000 Facebooki kasutajani

Eile õhtul postitasin ma oma FB lehele ühe pildi, mille tädi mulle saatis, ja rohkem ma eile Facebooki ei külastanud (jah, ise ka imestan).Hommikul kui ma FB lahti tegin, nägin ma oma suureks šokiks, et see naljapilt oli jõudnud 145 000 Facebooki kasutajani ja seda oli jagatud vist 2300+ korda. Kas need ei ole hirmuäratavad numbrid? Selles mõttes, et Facebooki mõjuvõim on üüratu. Üks suvaline pildike hakkas täiesti ootamatult oma elu elama. Nii nagu võib ilmselt Facebookis oma elu elama hakata iga muu teema. Ma olen alati igasugu inimeste nimedega seotud jagamisse sotsiaalmeedias suhtunud skeptiliselt, peale tänast suurenes see veelgi. Sest jummel, kus “õigetele nuppudele” vajutades on võimalik publikut saada. Tasuta. Ilma vaevata. 

Ma ei saa öelda, et turundus minu jaoks täiesti tume maa on, kuid Facebookist (ja ehk siis ka blogidest/Instagramist jms) kui mõjuvõimsast turundusvahendist sain ma alles täna hommikul päris täpselt aru. Aga kuidas ära tabada, millised postitused lähevad massidele peale? Tundub, et ühiskonnakriitilised. Või mis on see, mis paneb meid ühel või teisel hetkel midagi jagama? Ausalt mind võttis korraks pahviks kui kiiresti ja kui paljudeni üks suvaline pilt jõuda võib läbi sotsiaalmeedia.

Et aga too pilt kuulus kellelegi teisele ja ma pidin ta eemaldama, siis ma asendasin tolle omatehtuga (pildi pätsasin google’ist, sest mul ei olnud aega minna pensionäre otsima). Saab justkui testida, et kas kõik päevakajalisi teemasid pilkavad arutelud on sarnase saatusega.

seasonal specials (1).png

 

Advertisements

About Eveliis

I still don't know if things fit together, or if everything will be all right in the end. But I believe that something means something. I believe in cleansing the soul through fun and games. I also believe in love. And I have several good friends, and just one bad one.

0 comments on “Sotsiaalmeedia ajastu ehk kuidas ilma vaevata jõuda 145 000 Facebooki kasutajani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: