ORU hotell kingiloos

IMG_0022-3-1024x713.jpg

Oru hotell (LINK) on mulle kui teine kodu. Siiski mitte selles mõttes, et veedan seal tööalaselt palju aega – seda muidugi ka; pean silmas just seda tunnet, mis kaasneb kodus olekuga. Oru hotell on pisike, kuid hubane. Teate ju küll seda lastelaulu – „mu koduke on tilluke, kuid ta on armas minule”? No vot. Just selline tunne.

IMG_9740-2.jpg

Kui ma esimest korda hotellis tutvumisringkäigul olin, möödusime koridoris raamaturiiulist. Mulle jäi silma Nabokovi „Lolita” ja naeratus tuli suule. Kui ma olin veel päris laps, tundus kodus raamaturiiulis seisev „Lolita” nii põnev, kuid samas justkui keelatud raamat. Vaevalt mu vanemad selle lugemist mulle tegelikult keelanud oleksid, siiski lugesin romaani salaja. See oli minu väike saladus. Ja nüüd, nähes raamatut siin hotellis raamaturiiulis, võtsin selle esimest korda kätte täiskasvanuna ja mitte salaja. „Oi, seda tahan ma küll pärast tööpäeva oma toas lugeda,” ütlesin ma julgelt ja jalutasin mööda maja edasi raamat kõigile nähtavalt näpus.

IMG_0257-1024x546.jpg

Taaskohtumine „Lolitaga” oligi see hetk, mil Oru hotell muutus minu jaoks kohaks, kus tunnen end alati koduselt. Ma loodan, et seda teete ka teie. Kui te ei ole meid veel külastanud, lubage mul meie maja teile põgusalt tutvustada.

img_9896-1024x563

Hotellis on 50 mugavat numbrituba, nende hulgas sviit saunaga, apartment-tuba, tuba mullivanniga, toad peredele. Eraldi toad allergikutele ja invaliididele. Ja teate mis veel? Meie juures on ka teie neljajalgsed sõbrad oodatud. Kas seda pole mitte hea teada? Hotellis töötab ka kaks ilusalongi, mis alati naiste näole naeratuse toob – mis võiks olla veel meeldivam, kui juuksur ja kosmeetik, kes nö. koju kätte tulevad.

Mina ise julgeksin väga soovitada meie hotelli ka perepuhkuseks. Esiteks on peretoas mõnusalt ruumi lausa viieliikmelisele perele; teiseks pakub meie asukoht Kadrioru pargi ja Lauluväljaku vahetus läheduses nii palju uudistamist ja tegevusi kõigile pereliikmetele.

Kui otsite kohta, kus pidada sünnipäeva, pulmi, muid koosviibimisi ja loomulikult koolitusi, ärge unustage ka meie restorani ja banketisaali. Me oleme piisavalt väikesed kuid parajalt suured, et tunneksite end hubaselt ja mõnusalt ning kõik sõbrad-tuttavad ära mahuksid.

Nagu lubatud, siis uuel kuul uus hotellipaketti loosimine. Seekord kutsun ma teid oma teise koju ehk kõigi kommenteerijate vahel läheb loosi ööbimine kahele Oru hotellis. Kirjuta palun kommentaaridesse, mis on/oleks Sinu jaoks hotellis ööbimiseks oluline. Õnnelik võitja selgub uuel reedel – 11.11. Head loosiõnne!

//

Oru Hotel truly is my second home. Yet not because I spend a lot of time there due to work – well, that too, naturally; what I mean is the special feeling you have when at home. Oru Hotel is small, yet cozy. You know the Estonian children’s song – “my home is teeny-tiny, yet so dear to my heart”? That’s it. That’s the feeling.

On my first tour of the hotel we walked past a bookshelf in the hallway. Nabokov’s Lolita caught my eye and I couldn’t help but smile. When I was still a small child, Lolita, standing on a bookshelf at our house, seemed such an exciting, yet somehow forbidden book. I don’t think my parents really would have forbidden me from reading it; nevertheless, I read the novel on the QT. It was my little secret. Now, seeing the book on a bookshelf here at the hotel, I picked it up for the first time as an adult and not in secret at all. “Oh, I do want to read this in my room after work,” I said, all brave, and continued the walk through the building, holding the book in my hand for everyone to see.

My reunion with Lolita marked the moment at which Oru Hotel became a place where I always feel at home. So will you, I hope. If you have yet to visit us, allow me to tell you a little bit about our building.

The hotel features 50 comfortable rooms, among them a suite with sauna, an apartment room, a room with a Jacuzzi, and family rooms. We have special rooms for people with allergies and those with disabilities. And you know what else? We are always happy to welcome your four legged friends. Isn’t that good to know? There are two beauty salons at the hotel, a feature which never fails to make the ladies smile – what could be more pleasant than a hair stylist and beautician right at your fingertips, so to speak.

I for one heartily recommend our hotel for a family vacation as well. First, there is ample space in our family rooms for up to five people; second, our convenient location right in the immediate vicinity of Kadriorg Park and the Song Festival Grounds provides the whole family with a boatload of fun and sightseeing opportunities. 

Looking for a venue for a birthday party, wedding, another type of a gathering, or a training seminar/lecture, look no further than our restaurant and banquet hall. We are small enough, yet just the right size to make sure you have a cozy and comfortable time, while conveniently accommodating all your friends and acquaintances.

A cordial hello from me indeed! Welcome to my second home!

 

 

44 thoughts on “ORU hotell kingiloos

  1. Turvatunne ja esimesed suhtlused- tunne, et oled oodatud. Tegelikult on eriti oluline meie pere jaoks ka võimalus lemmikloom kaasa võtta, seni on kõik meie perepuhkused möödunud ilma ühe neljajalgse liikmeta ja laps tihti nutab end hotellis magama, sest koer, kes kuulub meie päeva ja pere juurde, on kuskil kaugel. Seega on ülivahva lugeda, et ka tema on oodatud!

  2. Modernsus, hubasus ja puhtus.
    Sageli tunduvad hotellid kõledad, kuid pilte vaadates tundub Oru Hotell väga mõnus ja soe.

    Teenindus on muidugi äärmiselt oluline, sest kui uksel juba halb emotsioon tekitatakse, hakkabki inimene vigu nägema rohkem kui muidu. Aga ma (ehk naiivselt) loodan ja usun, et meil teeninduskultuur on pidevas arengus ja vastuvõtulauas tervitatakse naeratusega igal pool 🙂

  3. Viieliikmeline pere on alati meeldivalt üllatunud, kui mõnda hotellituppa päriselt ka ära mahume. Kusjuures perepakettidesse kuulub enamasti vaid üks laps, ometi kahelapselisi võiks ju päris palju olla….ja täitsa üllatavalt on olemas veel ka kolmelapselised ja issandjumalhalasta ka neljalapselised jne. 🙂 Bookingus broneerides salgan alati kõige noorema maha, sest üleaastane mahub reisivoodiga igale poole, samas kui tema ka inimeste hulka arvestada, muutub hind ja tubade arv broneeringusüsteemis hüppeliselt absurdseks. Hotellipuhkuselt ootan mõnusat vannituba, head sööki ja kuna lapsed juba nii suured, et saavad täitsa ilma meieta (mõne teise täiskasvanuga) hakkama, siis hetkel ootaks mõnusat äraolemist abikaasaga!

    • Meil on viieliikmelise perena täpselt sama lugu – väga sageli on võimalus kaheks lisavoodiks, aga kolmas laps ei mahu enam kuhugi. Ja see kolmas on ka juba viiene, nii et maha ei saa ka kuidagi salata teist 🙂 Seega tuba / toad, kuhu viiekesi mahtuda, on väga olulised ja eriti tore oleks, kui end selle eest päris vaeseks ei pea maksma 🙂

  4. Mina teeks hea meelega ühe “day off” … no kõigest. Hotelli puhul on tavaliselt peamine asukoht – tööreisidel just eriti. Ja hea oleks, kui kõik oleks lihtne ja tavapärane – nt, mulle ei meeldi üldse, kui ma pean hotelli saamiseks uksekella laskma. Vahel tuled ju linna pealt kohutavalt hilja ja siis on kuidagi piinlik, kui a la hommikumantlis ja unise näoga admin avama tuleb.

  5. Minu pere on suhteliselt värskelt viieliikmeline ja peame plaani ühte väikest hotellipuhkust pidada. Ja nagu keegi eespool mainis – kolme lapsega perega kuskile (lisatasuta) mahtumine on paras väljakutse. Seega go, Oru! 🙂
    Lisaks sellele mahtumisele on oluline korralik köök. Sest kui ma ei pea ise süüa tegema, tahaks ikka kohe nautida 😀

  6. Väga mõnus ja hubane hotell tundub olevat. siin oleks hea oma 9 pulmaaastapäeva tähistada. Meie jaoks on oluline mugavus, puhtus, ruumikus nelja liikmelisele perele ja kõige tähtsam: pehmed padjad tekid, linad ja hea söök 😀

  7. Minu jaoks on hotellis kõige kõige kõige olulisem hommikusöök. Enamasti hotellis ööbimise põhjuseks on aja veetmine teises linnas ja tihe päevakava- seega tugev alus päevale on minu jaoks äärmiselt oluline. Hea ja kvaliteetne kohv (masinast mitte termoskannust), mõnus tummine puder, kalavalik jne. Oluline ei olegi mitte niiväga see, et oleks üüratult palju erinevaid asju, vaid et need valikus olevad asjad oleksid kvaliteetsed ja oleks midagi ka nn üllatuslikku või teistsugust. Hämmastavalt paljudes hotellides suhtutakse hommikusööki nii, et vajalikud toidud on nagu olemas aga rohkemat ei viitsi keegi vaevuda (termosekohv, veega puder, munapuder mittepärismunast vaid pakipulbrist, sardell ja oad, sink+juust+sai, jogurt jms). Hea hommikusöök on kindel garantii, et hotell jääb minujaoks nn heasse nimekirja ja ma külastan seda veel 😀 (ps. Ma võiks teha lausa nimekirja hotellidest, kus muidu on mõnus aga hommikusöök on absull alla arvestust ja kus oleks nagu unustatud selle peale mõelda. Ja ei- ma ei mõtle selle all seda et hea hommikusöök peab olema kalli tooarine ja kuludega 🙂

  8. Ma ei nõua palju, aga hotelli valin tavaliselt asukoha järgi ja väga tähtis on suur ja mugav voodi, väga tähtis on, et voodi madrats oleks üks suur, mitte kaks voodit või madratsit kokku lükatud. Ja hommikusöögi lauas peab olema rohelise tee võimalus!

  9. Oluline on wifi ,,suur ja mugav voodi ja rikkalik hommikusöök,,,muu on lisa juba,,samas ka asukoht on määrav,,puhata parem äärelinnas,,aga ärireisidel eelistaks kekslinna,,

  10. Puhtus ja mugav voodi 🙂 Korralik restoran hotellis. Mitmekesine hommikusöök. Turvaline parkla. Ma tean, et Orus on need tingimused täidetud, parkimisega on veidi kitsas kohati.

  11. Hubane, sõbralik teenindus, puhtad toad ja eriti vannituba, wifi, maitsev hommikusöök, mugav voodi. Ja otseloomulikult hea asukoht, mis tähendab seda, et ei ole kesklinnast väga kaugel, samas asub puude keskel – Oru hotell selles mõttes hea valik – otse Kadriorus 🙂

  12. Lõppude-lõpuks võib hotellis kõik tiptop olla aga kui voodi on ebamugav/väsinud ja voodiriided ebakvaliteetsed, siis on hotelliga keeruline rahul olla. Elementaarne puhtus on muidugi ka omal kohal. Loodan, et Oru hotellis seda probleemi pole.

  13. minu jaoks on olulin mugav ja suur voodi kus saab igatpidi lebotada ja suur telekas kust oleks võimalik vaadata palju erinavaid kanaleid. Kindlasti peaks olema ka wifi ja vannituba.

  14. Oluline on puhtus ja mugavus -suur ja mõnus voodi ning võimalus nautida lihtsalt olemist. Hea õhtusöök loomulikult ka.

  15. Minu jaoks on oluline hubasus, et saaks kenasti välja puhata. Muidugi eriti mõnusaks muudab puhkuse see, kui hotellis on võimalik kasutada sauna, basseini või vanni. Samuti on tähtis kindlasti ka puhtus. 😊 Väike puhkus kuluks sügisesse ära küll!

  16. Üks väike hotelli puhkus kuluks vägagi ära,saaks vaheldust 🙂 Oluline on see,et oleks hubane,mõnus voodi ja hommikusöök…kõik muu saab ise mõnusaks korraldada 🙂

  17. Kõige olulisemad hotellis viibimisel on klienditeenindajate suhtumine ja isegi võibolla sellest tähtsam hommikusöök 😀 Ükskõik kus käia, ikka muljetame kõige rohkem selle ümber kuidas toit maitses 🙂

  18. Esmatähtis on teenindus. Kui administraator ikka viisakalt ja rõõmsa tujuga minuga suhtleb, siis on mul hea meel sinna minna. Samuti on oluline puhtus ja hubasus. Hea oleks minna hotelli, kus tunned ennast justkui kodus, ainult erinevus on selles,et sa ei pea seal põhimõtteliselt mitte midagi tegema 🙂

  19. Hotellis viibimise juures pean oluliseks tunnet, et ma olen seal oodatud, et minu ümber on puhtus ja muidugi, et oleks hea pehme voodi, kus saaks end välja puhata. Muidugi kui sellele eelnevale lisandub ka hommiksöök, siis oleks veel superluks. 🙂

  20. Mulle on oluline tunne, et ma ei pea mitte, kui midagi tegema, saan lihtsalt olla. Minu ümber on puhas ja mugav suur voodi, kus saab lihtsalt lebotada ja kaisutada oma kalli inimesega.

  21. Hubasus eelkõige! Asukoht: ei pea olema kõige keskel, aga jalutuskäigu kaugusel sellest. Ja et väikestel hotellikülastajatel ka miskit teha oleks: olgu selleks siis käepärast paber ja pliiatsid või mõned klotsid, mida üksteise otsa laduda, mängunurgani välja. Nagu eelpool mainitud, siis oluline on ka puhtus ning söögi kvaliteet. Kes mõtles üldse välja, et putru peaks veest keetma? Ah? Vanni olemasolu on lisapluss.

  22. Mulle on oluline, et hotellis oleks ligipääs ka ratastoolis külastajale. Loomulikult ka lahked ja rõõmsameelsed hotelli töötajad.

  23. Kui mina valin hotelli, siis esimese asjana ma tahaksin teada, milline hommikusöök seal on. Ma lihtsalt armastan hommikusööke hotellides. Ma leian, et valik ei peagi teab mis rikkalik olema, aga kõik, mida pakutakse, peaks siiski maitsev olema😊 Seejärel vaatan tube sellise pilguga, et see oleks mugav nii täiskasvanutele kui ka lapsele. Ja võimalusel eelistan vanniga tuba 😊

  24. Minu jaoks on oluline teenindus, see jätab pikaks ajaks kas unustamatu tunde ja tahtmise tagasi tulla. Või hoopiski olenemata tingimustest ei taha teistpidisel juhul enam uuesti samasse hotelli pöörduda. 😉
    Oru hotell on tõesti hea asupaigaga kuigi kordagi pole külastanud.

Leave a Reply