Morbiidne ja sünge sünnipäev

“Kes suri?” loen ma kommentaare EV99 kontserdi kohta. Morbiidne ja sünge, kirjutatakse, Tabavalt on üks kaasblogija leinud seoseid seriaaliga “Walking Dead”. “No miks see niimoodi venib?” küsib Marek. Mina aga vaatan vist teist kontserti. Mulle meeldib. Kohe algusest alates. Ma mõtisklen omi mõtteid ja mulle meeldib see pappkastide teema. Kolimine, muutumine, ärkamine. Ajalugu. Aga võib olla ka ka kastis elamine. Mu tuttav torkab vaimukalt, et ta pole kunagi mu sünnipäeval käinud, et aga äkki ma ka tähistan oma sünnipäeva undava vilega. Morbiidselt ja süngelt. Ma naeran, sest mõtlen, et võibolla ma siis olengi morbiidne ja sünge, kuid mulle kontsert meeldis. Mulle on pea alati EV aastapäeva kontserdid meeldinud, mulle meeldivad üleüldse sellised “sünged” seaded. Ja no kuulge, laval oli Sven Grünberg, minu üks suuri lemmikuid, ja Sergo Vares – kuidas ma saaks midagi negatiivset öelda? Kadi, Ene ja Siiri, kui te seda loete, kas te mäletate, kuidas me ükskord 1188 helistasime, et küsida kui vana “see kuum kutt, kes “Kodu keset linna mängib” on?

Samamoodi meeldis mulle presidendi kõne. See oli lihtne ja kõnetav ning esimest koda tundus mulle, et president oli loobunud kunstlikust kõnemaneerist ning on see, kes ta on. Kusjuures esimest korda ma kuulasin kõnet. Kas olen arenenud ja muutunud mina või oligi kõne siiras ja sorav ning kõnetas?

Oo, ja mu lemmikteema riietus. Mu jaoks on rahvariiete koht laulu- ja tantsupeol ja viimase hetkeni ootasin ma, et ehk ikka paneb Kersti proua president päris kleidi selga, kuid tegelikult pean ma tunnistama, et mulle meeldis see rahvariietus. Mulle meeldis ka see, et esimest korda jäi abikaasa varju ja ei olnud presidendi kõrval esiplaanil nagu paabulind. Mulle meeldis, et esiplaanil ei olnud kleidid ja välimus.

Mulle meeldis selle aasta vastuvõtt.

Aga…et te ei arvaks, et ma olen kukkunud, et mulle kõik meeldis, siis üks asi oli mu meelest tõesti kohutav. Kätlemistseremoonia kaameratöö. No ausalt. Kellegi kleit, kellegi nägu, kellegi kukal… Otsustage ära, MIDA te näitate.

 

4 Comments Add yours

 1. külli says:

  Mulle ka kontsert väga meeldis. Kõne oli ladus ja kuulatav, sisu … noh … ütleme, et mitte päris minu tassike teed. Plusspunktid ka aususe ja isikustatuse eest, proua president defineeris enda ilmavaate selle kõnega üpris selgelt. Kätlemine ilma heeroldita oli päris ladus ja polnudki nii igav nagu tavaliselt, aga jah, kaameratöö … ei saa minagi aru, mida nad mõtlesid 🙂

  Like

  1. Ma kõnesse 100%ei süvenenud, aga see, mida kuulsin, oli täitsa kuulatav…vägivalla teema ehk ei sobinud, aga üldiselt mu meelest oli täitsa hea. eriti kui ma vaatan vaid enda vaatevinklist, et ma ei ole just liiga suur uue presidendi austaja;)

   Like

   1. külli says:

    minu jaoks see vägivallateema oli vastupidi, just suhteliselt ainus väärt mõte selles kõnes (kui seal poleks tekkinud konteksti, et heaoluriigiks me ju ei saagi, ärge te, vaesed, siis vähemalt üksteist pekske) 🙂 ülejäänu oli selline kena, ümmargune, elitaarne ja ei midagi uut. ütleme lihtsalt, et venemaa on pahapaha, aga hallidest passidest ei räägi midagi … heatahtlik noogutus paremkonservatiividele … immigrandid on head ainult siis, kui on rikkad ja haritud … ma ei tea, natuke nagu liiga, päevapoliitiline kõne? mida presidendi kõne minu meelest ei peaks olema?

    Like

   2. Mu jaoks tuli see kuidagi järsku, ootamatult..aga samas ma tõesti ka ei süvenenud ju täielikult, nii et vbla sellepärast tabas kuidagi järsku.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.