Makrameekiiged

Kui te kuulete sõna “makramee”, siis mis teile silme ette tuleb? Minule tuleb silme ette vanaema ja rippuvad lillepotid ning öökullikujulised kammihoidjad. Ma ei saa öelda, et ma oleksin nendest erilises vaimustuse olnud. Aeg oli siis selline, et kõik käsitöö tundus mulle nõme ja ainsad ägedad asjad olid need, mis vanaonu Rootsist saatis ning olid Disney tegelaste piltidega.

Kui ma ei eksi siis mõnda aega tagasi tegi üks blogija ise sellise vanakooli makaramee-tehnikas lillepoti. Vaatasin seda ja mõtlesin, et nii paganama kihvt oli ning mul oli hea meel, et sõlmpits jälle moes ja aus on. Pidingi vanaemalt küsima, et kas ta oskaks veel paar sellist lillepotti teha.  aga läks meelest ära ja tuli meelde uuesti nüüd kui kogemata sattusin Sahmiku kiiged (LINK) Facebooki lehele. Nad teevad makrameekiikesid. 

17426329_265159620600488_8002861624960021902_n.jpg

Need on niiiiiii ägedad. Või pigem armsad. Sellised, mis sobivad maakoju. Ussipessa. Õue. Ida jumaldab kiikumist (nii nagu vist ka kõik teised lapsed), kuid ma pean ütlema, et minu meelest ei ole kiiged just kõige kaunimad. See tähendab, et õue õunapuu otsa sobib muidugi pea igasugune kiik, kuid tuppa  tahaks ma midagi sellist, mis ka silmailu pakub. Sahmiku kiiged on mu meelest täpselt sellised.

Ma ei tea muidugi nende kiikude hindasid, kuid sellegi poolest. Nii ägedad. Ja lapsepõlv tuli meelde.

Advertisements

5 thoughts on “Makrameekiiged

  1. Ma õppisin kunagi ise ka nende tegemise ära (olin siis vasti 10-12-aastane) ja vorpisin kollasest heinapallinöörist igasuguseid lillepotihoidjaid. Makramee on väga lihtne tehnika (YT on kindlasti videosid). Näiteks mõnele vana kooli lamamistoolile uus kate teha (peaaegu kõigil on mõni selline “raam” kodus kuuri all paremaid päevi ootamas – https://www.photopoint.ee/aiakaubad/560848-lamamistool-kasa-1095x595xh835cm-kokkupandav-iste-kangas-puit-mix-kovapuu-viimistlus-olit) . No mul hakkas fantaasia tööle kohe!

    Like

  2. Hehee, uskumatu, et ma alles nüüd selle postituse avastasin. Nii tore kui mu pisikesed tegemised on silma jäänud 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.