Lühidalt võiksin ma selle loo kokku ühe lausega. Mu auto on katki. Kuid ma räägin pikemalt. Et kõik ausalt ära rääkida pean ma siiski alustama sellest, et mu auto on katki ja logistiliselt elame, töötame, käime lasteaias me kohtades, mis muudavad ühe autoga elamise võimatuks. Mäletate ma rääkisin, et ma ei kujutaks ette kui ma peaksin ILMA autota ka päristööl käima, et see oleks võimatu missioon. Noh, nüüd tegelikult on nii, et ma päris palju pean siiski hommikul linna minema, kohtumistele, koosolekutele, tööle. Kui ma sõbrannalt autot laenasin oli elu nagu lill. Me ärkasime küll koos Marekiga enne kukke ja koitu, kuid mul oli kaks-kolm tundi end kokku korjata. Ma ei ole hommikuinimene. Mu aju ei toimi hommikul vara. Ärkamisega saan ma hakkama, kuid ma ei saa hakkama “ennast-pestud-kohvi-joodud-laps-riidesse-laps-lasteaeda-autosse-linna- rutiiniga- ja-seda-kõike-45-minutiga-rutiiniga”.

Ei, ma ei süüdista Marekit. Tema peabki nii vara kodust välja minema, et mitte kaks tundi tööle minna, ummikud kella kaheksa-üheksa vahel on metsikud, mina läheks ka tema asemel vara. Või okei, ma tegelikult alustaks tema asemel oma tööpäeva hiljem, peale ummikuid, AGA ka see on välistatud, sest ta peab jõudma ka Idale järele. Ja selleks peab ta tööpäeva varem lõpetama. Kui ta veel ka hiljem läheks, siis ei saakski ta tööl olla. Töö aga on Marekile püha.

Ma olen uurinud ühistransporti. Kui ma tahaksin linnapäevadel Idale lasteaeda jõuda järgi bussiga ja bussiga ka koju saada, peaksin ma linnast liikuma hakkama kell 14, see on liiga vara. Kusjuures koju jõudmine võtaks aega 2,5 tundi. Saate aru, kaks ja pool tundi!

Igatahes nii me siis veame end kodust enne seitset välja, minu silmad on küll lahti, kuid ma magan, ma ei suuda mõelda, ma ei suuda rääkida, ma ei suuda. Marek on ärkvel. Ta räägib minuga. Olulistel olmelistel teemadel. Kas ma selle arve olen ära maksnud, kas ma raamatupidajalt seda olen küsinud, mis me teeme sellega, kus ma maha tahan minna, kuhu ma õhtul tulla saan, mis me nädalavahetusel teeme, kes Idat hoiab kui mina Norras olen ja teda kodus pole. Olme. Oluline, aga kell seitse hommikul on olme jaoks liiga vara. Ma oleksin olmeks valmis alates kella üheksast.

Sel nädalal olid mul planeeritud õhtused trennipäevad. Ma loobusin nendest, sest liiga palju oli stressi. Ma saan jällegi aru. Marek on pool maja maha lammutanud, ta tahab õhtuti peale tööd need seinad uuesti kinni ehitada. Kui ta on Idaga üksi kodus, siis ta ei saa. Ida tahab issiga mängida. Issi ei oska öelda, et mängi üksi.

Nii palju stressi. Kui keegi teab kedagi, kes vanal Range Roveril kompressori ära oskab parandada, siis andke mulle teada. Ma söön kasvõi kuuaega kartulikoori, aga ma tahan, et mu auto terveks saaks.

Advertisements

About Eveliis

I still don't know if things fit together, or if everything will be all right in the end. But I believe that something means something. I believe in cleansing the soul through fun and games. I also believe in love. And I have several good friends, and just one bad one.

17 comments on “Olme

 1. keskmine eesti mees

  Mis asi see kompressor veel on?

  Like

 2. Kas Marek siis ei oskagi autot parandada?

  Like

  • Ilmselt pole asja, mida ta parandada ei oska, kuid 1) varuosasid ta ise teha ei oska ja 2) mõni asi on turvalisem lasta oma ala ekspertil lasta üle vaadata. Eriti kui laps ka autos:)

   Like

 3. Jalgsi käimisel on ka omad võlud: pole vaja maksta trennis käimise eest, bensiiniraha jääb alles ja kogunenud pekikiht hakkab ka vähenema.

  Like

 4. Ei ole mingi raketiteadus: https://www.youtube.com/watch?v=LKqiwaxrWAk
  Remondikomplekti saab paarikümne euroga.
  Aga see on nii odav töö, et keegi seda ei tee. Kasulikum on Sulle paigaldada 700 € eest uus kompressor ja võtta veel 700 € töörahaks.

  Like

 5. Vabanda uudishimu, aga kas see Norra käsitööpoeke ka veel tegutseb?

  Like

 6. Kui see remont nii kalliks läheb, siis ma pigem müüks selle auto ära ja ostaks rahulikult mõne vana ( kuni 1994.aasta väljalaskega) tsingitud kerega auto, näiteks Audi neid, saab kätte juba alla tuhande euro.
  Kui ülevaatus tehtud ja auto on seni sõitnud, siis ei näe ma mingit põhjust, et ta edasi ei sõidaks. Nii vanad autod olid loodud kestma pikemalt kui garantiiperiood, erinevalt jaapanlastest pole nende kered ka veel nii ära roostetanud. Oma vead neil tõenäoliselt ikka on, ealised iseärasused hakkavad kõigil vanuritel aga kui just aastaarvu osta ei taha, siis saad (ajutiselt) hakkama. Meie peres oli teise autona üks seline isend ligi 5 aastat. Mootor on võimas ja vedav esisild sai ka poris ja lumes ning maatingimustes kenasti hakkama. Igasuguseid naljaautosid, mis soojate maade ja heade teede jaoks tehtud, ma maa koju ei ostaks, samas pole Jeep ainuke masin, millega maal sõita saab 🙂

  Like

  • Ilmselgelt ei remondiks ma sellise raha eest seda autot, vaid muuks maha ja soetaks mingi parsa. Hetkel ma tean eeldatavat summat, eile saatsin auto remonti ja ootan nuud kuni nad üle vaatavad, et täpselt öelda hinda:)

   Like

   • ma nii nägin vaeva, et mitte kommenteerida, aga enam ei saa:D palun ära ainult audit osta, neid saab põhjusega sellise hinnaga. vag (vw-audi grupp) autode töökindlus on täiiiielik müüt.

    Like

   • Hetkel ma ei osta åldse midagi vaid ootan palju mu enda auto remont maksma läheb:)

    Like

 7. Minu auto (viimane) remont läks maksma 1860€ + ca 100 km kaugusele viimine/toomine.Praegu ka tõusevad ihukarvad püsti,kui trükin seda teksti.Ehk saad odavamalt hakkama!?

  Like

 8. midaiganes

  Kas said auto korda ja palju maksma läks?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: