Kas rahulolematuna saab rahulolev olla?

Eks ma ju aimasin, et minu avameelne postitus meie pere muredest saab ilmselt palju tagasisidet,kuid ei osanud ma arvata, et see teema nii palju ka negatiivseid ja koledaid kommentaare saab. Muidugi on meil probleem, kuid see ei tähenda sugugi ei armukesi, tüdimust ega teineteise vihkamist või alandamist. Marek on 11 aastat olnud minu parim sõber, minu parim kaaslane, minu suurim fänn, minu suurim toetaja, minu suurim pilvedest maa peale tooja, minu realist, minu kalju, minu…KÕIK.

Me lihtsalt ei ole selline ninnu-nännu-hoiame-koguaeg-käest-kinni-ja-kingime-teineteisele-mõmmikuid-teeme-kõike-alati-koos-paar. Ma hindan ja austan oma abikaasat, kuid see ei tähenda, et ma ei tohiks teda kritiseerida või tema üle naerda. Kui te kuuleksite meie omavahelisi vestlusi lives, siis te arvaks, et me vihkame teineteist. Okei, aegajalt on see tõesti ka päris tüli, kuid laias laastus on see tögamine.

Me oleme üks kummaline paar. Kaks erinevat inimest. Kuid ometigi on meie vahel alati olemas olnud midagi, mis meid kokku kleebib. Teeb temast ja minust meie.

1.jpg

Mis mulle oma mehe juures kõige rohkem meeldib? Antud kontekstis meeldib mulle muidugi, et teda ei huvita “lollused”, millega ma hakkama saan. Muidugi ei poolda ta teinekord mu avameelsust (blogis), kuid ta ei heida mulle midagi ette. Ta võtab mu blogi kui osakest minust. Seda ei ole sugugi vähe, sest selleks peab olema tugev isiksus, et pideva lõõpimise ja “naeruvääristamisega” hakkama saada. Mul on hea meel, et mu abikaasa lubab mul end kirjanduslikult ära kasutada. Mina olen endale blogides kasvatanud üsna paksu naha, kuid minu suur respekt Marekile, kes olude sunnil on siia blogisse üheks peategelaseks sattunud ja on loomulikult paksu nahaga.

Enne Marekiga tutvusmist olin ma ebakindel ja haavatav, ma ei kannatanud kriitikat, ma võtsin kõike isiklikult ning lasin end ära kasutada, endale pähe astuda. Ma olen Marekile tänulik, et ta õpetas mulle enesekindlust ja usku endasse, ülbust ning julgust enda eest seista. Marek muutis ebakindla tüdruku enesekindlaks naiseks. Osaliselt on seega mu tööalased võidud Mareki teene.  Marek õpetas mulle ka olulist ebaolulisest eristama. Kriitikal ja kriitikal ning tülil ja tülil on vahe.

Marek on minusse süstinud enesekindlust ka välimuse suhtes. See on tema teene, et ma tunnen end (ebaadekvaatselt?) atraktiivsena. Tal on p…ui mu kõveratest jalgadest, lamedast rinnast või põrandat kriipivast hammastest, ka ülekilodest (ma tean, et ta iluideaal on pigem kondine naine, kuid ei ole ma kordagi kuulnud ta suust ühtegi etteheidet). Ma olen oma mehe jaoks ideaalne naine. Kas see ei ole uhke asi, mida öelda?

fashionista.jpg

Ma jumaldan seda, et Marek on kuldsete kätega ning terava taibu ja leidliku meelega. Pole asja, mida ta ei oskaks parandada ega ka pole asja, mille ta lahendust ei leiaks. Ma olen siiani impressed, et meie maja on ta põhimõtteliselt ÜKSI püsti pannud. Tänapäeval ei oska paljud mehed isegi linnumaja ehitada.  Samamoodi on Marek esimene mees, kel käsi püsti, kui kedagi vaja aidata on.

Lõpetuseks hindan ma ääretult seda, et mu mees on minu kõrval alati olemas, ta hoolib ja armastab mind hoolimata sellest, milline frukt ma tegelikult olla võin. Ta on alati olemas. Alati.

Ega ta seda sõnadesse väga tihti ei pane, sest…mees noh… kuid kurat, kui üks mees suudab panna oma naise tundma naisena, siis on see minu mees. Me kakleme, me vaidleme, me oleme eriavamustel, me lõõbime ja norime teineteise kallal, me ei ole roosamanna ja vahukoor, me oleme meie. Sarkastiline, osaliselt rahulolematu, kuid samas rahulolev paar.

Vot.

3.jpg

39 thoughts on “Kas rahulolematuna saab rahulolev olla?

  1. siis te arvaks, et me vihkame teineteist. Okei, aegajalt on see tõesti ka päris tüli, kuid laias laastus on see tögamine. – iijah, ütleb nii mõndagi austuse puudumine, midagi on valesti.
    mei kingi üksteisele mõmmikuid ja mehed ei oska midagi ehitada” – autot ei osanud ju parandada:P
    mitu inimest blogijat kiitis oma meest nüüd järgi tõestama midagi..kord on mees kanaisa vms ja siis on parim

    • eks teised teavad alati paremini, kuidas *tegelt* on, onja. jõle lugu küll, mõnel blogijal ei olegi suhe ainult 15-aastaste “kui roosamanna ei ole, siis on lahkuminek”, vaid on nagu päriselu. sul tuleb see vb kunagi hiljem, siis hakkad ka aru saama.
      ja muidugi “kõike oskab parandada, a autot ei osanud ju” ega jah, kui kompressorit ei paranda ega peedist pesumasinat ei tee, siis pole kuldsete käte nime väärt. õige mees valab veljed ja turbo kuumakoja ka ise!

      • Mitte kellegi pikaajaline abielu ei ole roosamanna. Ka mitte õnnelik abielu ei ole roosamanna, vaid on elu koos tõusude ja mõõnadega. Kuid õnnelikud abikaasad ei käi päris kindlasti delfis oma kaaslast p…ga üle kallamas. Seda teeb nartsissist. Delfi kommentaaridest võiks autor ometi midagi õppida. Ei olnud seal ei planktonit, ega neid ihaldatud kadetsejaid. Olid küpsed pereinimesed, kellest nii mõnigi püüdis asjalikku nõu anda.

      • miks antud kontekstis peaks olema kadetsejaid? Nõu oligi teretulnud. Ja see oli ka postituse eesmärk. Mitte kaaslase pasaga üle valamine. Eks igaüks näeb ja loen seda välja, mida tahab. Mina olen tänaseks juba abi saanud ning saame paari ning perena ka veel.

      • Nõu saate oma probleemidega pikaajalisest pereteraapiast. Seda eeldusel, et Marek on huvitatud abielu päästmisest ja nõus sinna tulema ja seal tööd tegema. Mismoodi aitab abi saada delfis kirjutamine, nii et su mees on äratuntav ja kõik tema äripartnerid, töökaaslased, sõbrad, tuttavad, saavad teie abieluprobleemidest teada? Mis abi sa siis ülejärgmiseks päevaks said? Sina muutsid ennast või Marek? Kõik lugesid sellest postitusest välja selle, et sul puudub oma abikaasa vastu austus, sa oled lapsik ega suuda mõelda oma tegude tagajärgedele.

      • Sa oled ausalt haige inimene kui tuled psühhoanalüüsima midagi, millest sa midagi ei tea. Ma ei tea, miks mu postitusest loeti välja abielukriisi või -probleemi, ma ei ole midagi sellist öelnud ega ka mõelnud, minu mure oli selles, et mu mees on liiga isa

      • Miks peaks üheski olukorras olema sinu kadetsejaid? Sa oled omadega ju päris mitmel rindel ikka hullusti puntras. Ometi leidub siin blogis alati lapsesuid (nende kommentaarid lased alati läbi, sest need paitavad nartsissisti ego), kus räägitakse kadedatest teistest blogijatest, kadedast “planktonist”. Oma infantsiilsuses lähed sa nendega alati kaasa. Näe, siingi kiidad, et on jah vist Malluka postitus sinust inspireeritud. Tõesti, sa arvad, et inimese õnnelikud lapsepõlvemälestused tema blogis on inspireeritud sellest, et sa valasid oma mehe delfis solgiga üle?

      • Teeme nii, et sul olgu oma arvamus, sa tundud kõike palju paremini teadvat. olen puntras, siis olen; olen nartsissist, siis olen, olen ise kade, siis olen. Vähemalt ma olen mina ise.

      • Sina kirjutad ajalehte sellise postituse probleemist, mida tuleks arutada terapeudi juures, ja MINA olen haige inimene? Wow!

    • Teised teavad alati paremini. Kunagi aastaid tagasi sain ka pidevalt kommentaare, et vaata peeglisse, pole ime, et su mees sind petab. Istusime koos, lugesime ja naersime ning mõtlesime, et kui tol eluhetkel ja tempo juures suudab mees ka armukest pidada, siis peaks ta hakkama teisi mehi õpetama, kes tahaks armukest v’tta, aga pole aega.

    • Ma ei tea, millistest blogijatest sa räägid, seega ma ei keda ma JÄLLE ahvin, aga see selleks. Jah, mu mees on kanaisa ja see ajab mind hulluks, kuid üks ei välista teist. Laias laastus on mul parim mees, keda tahta võiks, oma vigadega.
      Autot on ta tuhandeid kordi ise parandanud, aga mingil hetkel tulrvad ka MacGyveri võimetel piirid ette, lisaks veel jääb teinekord osa asju ka ajapuuduse taha. Pealegi nagu ka varem öeldud – kui VANA autoga sõidan mina ja laps, siis võib olla ei ole see väga suur viga kui auto ASJATUNDJATE kätte ka viiakse?

      • ise võib jou jou närviline olla ja maailma maha teha, kui keegi midagi ütleb siis on kisa ja sama närviline olek targutus vastu.
        asi ei ole ahvimises vaid üldse, blogijad tihti kordavad samasid teemasid, lihtsalt see on veidi igav. ühele midagi ei meeldi kõigile ei meeldi, üks kiidab kedagi teised järgi. see lihtsalt satub nii. üks hakkas mingi närvilise roosamanna jutuga, mis mõttes, kust otsast ta teab, mitu aastat ma koos olen kellegagi olnd ja mis lahku minek. ma olen rohkem kui 10a ja aastaid peale, pole kuskil lahku läind. lihtsalt häid mehi on teisigi kes oskavad kõike, samas ei ütle kaasale tülide käigus halvasti, sei anna midagi juurde. ning see armukeste teema on teil endil võetud teemasse, mina pole midagi sellist väitnud ega rääkinud.

      • Ma lihtsalt ei saa aru, millistest blogidest juttu on, nendes blogides, mida ma loen, ei ole keegi oma meestest või suhetest rääkinud, seepärast on väga raske raske aru saada, mida ma kordan.
        Mu vastustes ei ole midagi närvilist, lihtsalt ajab vihale see “appi, tahad samasugune olla”, või “appi, miks sa samast asjast kirjutad” või “appi, oled sa rahul või ei ole rahul, alles näägutasid ja siis kiidad”

      • Ilmselgelt räägitakse jäle Mallukast 😀 Ka mina nägin teie kahe postituste vahel kohe seoseid, aga pigem just vastupidiselt. Nimelt pärast sinu kanaisaduse juttu (26.aprill) üllitas Mallukas postituse oma perest (27.aprill) ja mulle tõesti tundus esimese asjana et näed, luges sinu “kaeblemist” mehe teemal ning selleks et näidata kui palju õnnelikum ja parem on tema pereelu ja mees, kirjutaski kohe sellise oma peret ja ERITI meest ülistava jutukese. See oli nii läbinähtav ärapanemine sulle, et näed, loe ja kadesta! Selline naiselik kättemaks ja parastamine.

      • Hahaaa! Okei, ma ei olnud seda lugenud, aga jah pean tunnistama, et tekkis sama muje. Kui see nii oli tal mõeldud, siis ikka tsips hale😂😂😂 lugesin eile ka järjekordset halapostitust ja keegi peaks ta psühholoogi juurde saatma, ja see ei ole siin uldse õeluse pärast öeldud.

  2. kui naisel on päevad ja arvatavasti pms mis on enamus naistel, tujukus, hormoonid ja halb enesetunne enne päevi, siis kohe peaks psühholoogi juurde saatma? ei nojah..ning naerda ja õelutseda ning tuua lambi situatsioone, ise 40a lähenev naine a ikka peab teisi teismelise moodi taga kiusama. pigem constany kirjutas hästi oma mehest ja sellest ajendatult ikka mallukas kirjutas ka enda mehest. mitte et sind maha teha. kõik ei tiirle sinu ümber nii nagu ei tiirle tema ümber. pigem ikka tuleks enda pere probleemidega tegeleda mitte teiste omadega.

    • Kas ma olen öelnud, et keegi kirjutas minust? Ma ei olnud lugenud isegi seda postitust, kuid nüüd kui lugesin, tekkis jah ka selline tunne. Costany postitusest ei tea ma ka mitte midagi, ei loe tema blogi.
      Ma ei ütle, et psühholoogi juurde peab minema vaid ühe tujukuse pärast, kuid ma ei tea, kas ma olen ainus, kellele tundub, et veidike vastuolus on kogu see äge bränd. Kõige pealt on kõigest pohhui – olen äge sellisena nagu olen ja teen musta huumorit oma kehakaalu üle, siis panen end veits valesti ühe saate jaoks riidesse, keegi MAINIB seda, sellele järgneb halapostitus, et appikene, ma olen nii kole ja mõttetu, rahvas buustib enesetunde üles, jälle on korraks kõik täiuslik, siis tuleb jälle hala, et pole ikka täiuslik jne jne jne. Nagu nõiaring. Selle asemel tasuks end üles otsida ja kui ise ei oska, siis tuleb abi paluda.
      ja tead, mul on nii kopp ees mingist kuradima kiusamise jutust. Igast kuradima postitusest, mis ma kirjutan, leitakse mingit kiusamist. Isegi postituses, kus ma kirjutan OMA MUREST, jõuab keegi kuidagi ringiga sinnani, et see ka on Mallukast. Ausalt, kopp on ee.

      • see on muidugi absurdihuumori tipp, et sina teed postituse, siis suur emm teeb oma postituse, et nänänä mul on nii hea mees, ja sina kiusad suurt emmi:D loogikal ja planktoni mõistusel pole ikka piire.

      • Mis täpselt oli selles kommentaaris haiget, kulla Eveliis? Tegelikult on Mallukal pereelu täitsa pekkis või tegelikult olete sõbrad või tegelikult ta stalkib sind või mis?

    • Sinu paarisuhe on täiesti düsfunktsionaalne. Mallukal on pereelu korras, ta ei pea sellega eputama, ei pea teesklema. Tal ei ole ei kapis ega väljas selliseid luukeresid nagu mees, kes on abieluvoodis asendanud naise pisitütrega. Peale selle on tal ju päris suur hulk sõpru. Sina olid tema elus ajutine külaline ja oled sealt ammu läinud. Sinu blogi on valdavalt igav, sa ei suuda klikke kuidagi juurde meelitada. Mis loogika järgi peaks Mallukas siis SIND ahvima? Sa oled ju blogimaastikul temaga võrreldes täiesti olematu tegija.
      Malluka postitus oli ju ajendatud sellest, et mees kutsus tütart seiklema, nagu tema vanaisa oli kunagi kutsunud teda.
      Mitte tsips hale, vaid ülihale on arvata, et Mallukas sinust üldse kunagi mõtleb.

      • Ja püha jumala eest, kas me peame nüüd täiskasvanud inimestena hakkama selles võistlema, kes blogides kõvem tegija on? ma peaks olema täielik taun kui sellise eesmärgiga blogiks.
        tahad ütlen sulle veel midagi – Mallukale läheb mingil põhjusel väga korda, mis ma temast arvan, salaja, teistele mitte tunnistades. Ja see on hea, sest äkki ühel hetkel see avab ta silmad ja saab aru, miks ma ta elus “külaline” olin. AGA KUIDAS KURAT SEE TEEMA MALLUKA ÜMBER JÄLLE PÖÖRATI! DAFAQ???

      • Luukered kapis nimi tuleb sellest, et need saladused on teiste eest peidus. Kust sa tead, mis Mallukal kapis on või ei ole? Elad sa nendega koos või arvad tõesti, et tema blogi on 100 prossa tema ise? Kumb? Ühel juhul oled sa Kardo, teisel juhul lihtsalt loll. Kui sa siiski ei ole Kardo ja oled lihtsalt loll, siis teadmiseks, et mingi vanaisa jutt sinna juurde on just sinusugustele vee sogamiseks. Olen Mallukat vahelduva eduga jälginud ja mulle paistab, et tal on vaid 1 sõps ja see ka vaid seepärast, et ta ise on tore inimene ja korraldab seda sõprust. Kõik teised ongi ta elus vaid külalised. Karm.

  3. Aga mis te siis nendelt Malluka fännidelt ootate? Nagu emand ees, nõnda poolearulised tipsuksed järel. Oleks ju imelik eeldada, et temasuguse blogist peavad lugu haritlased ja kõrgemad intelligendid…

  4. Ma olen pikalt Eveliisi blogi vaikides lugenud, ausalt öeldes ajasid rämpskommentaatorid mind rohkem endast välja kui Eveliisi ennast. Aga viimased postitused ja nende alla ilmunud kommentaarid on lihtsalt nii enneolematu sisuga olnud. Küll tembeldavad inimesed Marekit lapsepilastajakas (????), aga veel enam ja veel üllatavam on see, et iga teema, mida Eveliis käsitleb seotakse mingil seletamatul põhjusel Mallukaga. See viimane ajab ühelt poolt naeru peale ja teiselt poolt on sügavalt kurvastav.
    Plankton on kasulik organism ja on kahetsusväärne, et sellest on saanud sünonüüm staarblogija ümber kogunenud massile, aga just see mass ongi see, millest Keira sugused kommentaatorid pinnale tõusevad (olen hakanud kahtlustama, et Keira on Mallukas ise). Eestis on kordades huvitavamaid blogisid, kui on staarblogija reklaamist ja labiilsest halast koormatud “repeat” funktsioonil kanal. Avage oma silmad ja leidke tõeliselt kvaliteetset sisu tootvad blogid. Sisu ja kvaliteedi hindamine on kahtlemata individuaalne, kümned ja kümned inimesed Eestis jälgivad lummatult Ladina-Ameerika seebikaid, vastanduvalt jälgib teine osa inimesi haaratult Downton Abbeyt. Üldiselt on 100% kindel, et Eveliis kuulub sellesse viimasesse gruppi ja rämpsu ei tarbi.
    Ma tahaks teada, kuidas kommentaatoritel ei ole piinlik mingi vana konflikti seljas sõites koguaeg Mallukat segada sinna, kuhu tal mingit asja ei ole? Eveliisile õnneks on aegadega kasvanud piisavalt paks nahk, et ta sellise ahistamise üle elab ja sellega toime tuleb. Aga mis inimesed need küll on, kes käivad inimest, kes neile ei meeldi niimoodi stalkimas ja ahistamas?

  5. Stalkimas ja ahistamas? Avaliku kommentaariumiga avalikus blogis? Kui keegi nt sealsamas delfis autoriga ei nõustu, kas ta on ka stalkija ja ahistaja? Eveliisi jutukese all oli selliseid inimesi väga palju. Lastepilastamise kommentaarid olid valusad tõesti. Tasub oma tekst üle lugeda ja mõelda, kas sai midagi üle võlli kirjeldatud või kui ei, siis miks need kommentaarid? Kas kõik teised on õelad inimesed või äkki näiteks lapse pärast mures?
    Ei Eveliisid ega Mallukad ei tooda kvaliteeti. Nagu ka mitte ükski inimene, kelle arvates ühiskonnas vastanduvad seebika ja Downtown Abbey vaatajad. Peale nende on veel olemas inimesed, kes loevad teadusajakirju või vaatavad poliitikasaated. Mõned neist peavad ka blogi ja NEED on kvaliteetblogid. Mitte postitused trööstiplaastritest (Eveliis) või Brendeni lasteriietest (Mallukas) vms.
    Selle Malluka kommentaariumis ei ole nii tihti pretensioonikaid tibisid, kes leiavad, et tegu on kvaliteediga. Või nimetavad planktoniks inimesi, kelle jutt on nende jaoks liiga keeruline.
    Eesti tibiblogid ja kvaliteet? Downtown Abbey kui kvaliteetinimese meelelahutus?
    Malluka blogi on lihtne ja väga populaarne meelelahutus ja hea turunduskanal. Enamik blogisid on lihtsalt autori veebipäevikud.

  6. Mina ka ei kirjutaks nii avalikult oma pereasjadest, eriti kui need asjad hiljem Delfis ilmuvad, aga siin on üks vahe. Eveliis ei nuta kriitika peale ja ei tee halaposte ega halavideosid, ta kritiseerib aga kannatab ka ise kriitikat. Mallukas seevastu postitab ja ulub, postitab ja ulub. Ameerika mäed. Las inimene elab avalikku elu, kui ta kõige sellega kaasnevaga toime tuleb. Eveliis tuleb. Mallu probleemid aga süvenevad. Oma enesehinnaguga ja enese armastamisega peab aastaid tööd tegema.

  7. Just sellepärast ei peakski avalikku elu elama, et psüühika ei tule sellega toime. Väheste psüühika muidugi lubaks üldse oma abikaasa kohta midagi sellist üldse kirjutada, kui on soov veel jätkata abielu. Vähesed on selliseks asjaks võimelised isegi, kui nad ei tahagi jätkata. Muidugi on valus pärast lugeda delfis kommentaare, kuid need on ju ootuspärased. Inimestele on pere püha ja ei mõisteta neid, kellele ei ole.
    Kas mees tuleb toime sellega, et naine niimoodi teeb? Mis tundega tema loeb delfi kommentaare?
    Malluka halavideosid, kus ta oma meest või abielu trambiks, ei ole näinud, ei oska võrrelda. Kas on mingi link?

    • Eveliisi kurikuulsas postituses oli olukord, mis on kodus teistelgi naistel. See ei ole mingi ainulaadne probleem. Kuidas selliste asjade kohta öeldakse, kui kirjutatakse oma isiklikest kogemustest? Umbes midagi, et äkki keegi ka tundis end ära selles loos ja teab nüüd, et pole üksi. Mina seal postituses mõnitusi küll ei lugenud välja, pigem oli probleemi enesest välja kirjutamine. Aga milline naine teeb video, paneb päikseprillid ette ja ulub labiilselt iga väiksegi kriitikanoole peale mees kõrval seismas ja kaamerassse totrat nägu tegemas?

      • Selline probleem kirjutatakse endast välja tavaliselt anonüümselt. Siis ei ole ka mingit mõnitamist. Kui blogija mees oleks impotent või salapede, kuidas siis oleks? Naine kirjutab oma nime alt, et tema mehel ei tõuse või tema mees unistab meestest ja teda seetõttu voodis ei taha. Naine kirjutab probleemi endast välja ja ikka nii, et kõik teaksid, kes on tema ja kes on tema mees. Kas lugejate samastamisvõimalus paraneb sellest?
        Mis halapostitused need on, millest sa räägid?

      • Sa pead ikka kas Kardo või Mariann või vähemalt keegi neile väga lähedane olema, muidu sa ei viitsiks siin tõmmelda nii meeleheitlikult. Seda enam kui sa halapostitusi ei tea😂😂😂

Leave a Reply