Mõtted

Allakäigutrepp

Selle postituse alapealkiri võiks olla “Kuhu alkoholi liigtarvitamine lõpuks välja viib”. Ehk siis. Mul on üks tuttav. Selline tore mees, hästi sõbralik ja võiks isegi öelda, et kuldsete käte ja lahtise peaga, aga natukene palju on talle alati alkohol meeldinud. Alguses mõtlesin ma, et no mis seal ikka hullu, las inimene joob iga õhtu oma neli õlut ära ja nädalavahetusel kolm korda rohkem, et elu ei jää tal ju elamata ja töö tegemata. Ta elas vanalinnas, tal oli ilus ja tark naine, kaks last, hea töökoht- väljastpoolt tundus, et tegu on ideaalse perekonnaga.

Kaks aastat tagasi läks ta oma naisest lahku. Rohkem ma teda ei näinud. Kadus kuidagi pildilt.

Nädal tagasi saime me kogemata kokku. Sattusime ühte seltskonda. Oli laupäeva hommik kell 11. See tuttav oli juba märgatavalt vindine. Kui juttu hakkasime rääkima, saime teada, et vanalinna asemel (kus ta ka peale lahkuminekut korterit üüris) oli ta kolinud Lasnamäele, tegi juhutöid ja elas koos uue pruudiga. Õhtul peale tööd, Maxima kassapidajana, liitus meiega ka tema uus pruut. Ma pidin pikali kukkuma. Ei ole tõesti ilus arvustada kellegi välimust, kuid see noor naine nägi välja nagu elu hammasrataste vahele jäänud paadialune. Mitte kole, vaid kasimata. Rasvaste salkus juustega. Selline räpane. Mul tuli kananahk peale. Kui ta suu lahti tegi, tuli sealt jutt, mis meenutas külajoodikute heietusi.  Sauna ta teistega ei tulnud, sest ta “alles käis pesus”. Juuste järgi otsustades võis see olla paar nädalat tagasi.

Istus oma mehe kõrvale, kes selleks hetkeks oli juba poolpilditu, ja kiitis aegajalt meile teistele kui tubli mees too meie tuttav on.

Ma vaatasin seda kummalist paari ja lihtsalt ei saanud aru, kuidas üks elu võib nii p….sse minna. Meie tuttav on selline pigem ilus ja edev mees, kannab firmarõivaid ja hoolitseb enda eest rohkem kui keskmine naine ning tuletan meelde, et veel kaks aastat tagasi elas ta väga hästi- noor ja edukas mees ühesõnaga. Nüüd rahuldus ta võidunud peaga räpase ning rumala elukaaslasega, kelle plussiks oli ilmselt see, et ta ei piira mehe joomist. Kurb oli vaadata, kuidas too endine edukas noor mees salaja kotist midagi rüüpamas käis. Vaevalt see “Kelluke” oli.

Kuidas talle öelda, et mees võta end kokku ja  ava silmad! Kas alkohol on siis tõesti nii maitsev, et inimene enam ei näe, mis elu ta elab?

Advertisements

About Eveliis

I still don't know if things fit together, or if everything will be all right in the end. But I believe that something means something. I believe in cleansing the soul through fun and games. I also believe in love. And I have several good friends, and just one bad one.

11 comments on “Allakäigutrepp

 1. Kuidas sa suhtud sellesse, et noored blogijad oma blogides alkoholi reklaamivad?

  Like

  • Nii ja naa. Mu enda jaoks ei ole alkohol tabu, minu jaoks on küsimus selles, kuidas seda tehakse ja kui tihti ning loomulikult kui noortest me räägime.

   Like

  • Allegra

   Kas ainult noored?
   Veinitamine on üsna igapäevane nähtus nii noorte kui (pool)vanade juures 😉

   Like

   • Nagu öeldud siis minu jaoks ei ole alkohol tabu ja mingil määral ongi ka veinitarbimine osakene minust, mida ma ei häbene. Mu jaoks siiski on küsimus selles, kes ja kuidas seda joomist presenteerib.
    Tehisintellekt siin ilgb, et olen ise ka allakäigutrepil, sest igal teisel pildil olla mul vein käes. Ma ei ole muidugi ka nii täpselt kui tema neid pilte vaadanud, loendanud kokku, kuid ma ei tea minu arvates on joomisel ja joomisel suur vahe. Võib olla elan ma enesepettuses? Või on erinevus selles kas ärgates endale õlu sisse tõmmata või lõunasöögi kõrvale õlut juua?

    Like

 2. su viimane lause võtab tegelikult asja küllalt suurel määral kokku. inimene ise ei näegi, või kui nägema hakkab, võib juba hilja olla.

  Like

  • Nii kurb on kõrvalt vaadata, aga ma ei oska nagu midagi teha ka. Tahaks lihtsalt küsida, kas selline elu, sellise elukaaslasega on siis see, mida ta elult tahab.

   Liked by 1 person

   • häda on selles, et santi ei saa sundida, kui sant ei taha kõndida – vägisi kedagi aidata ei saa. kõlab jõhkralt, aga ole õnnelik, et ta sulle lähedasem pole.

    Liked by 1 person

   • Kahjuks pean nõustuma. Ja ausalt ma ei liialda kui ütlen, et ta elukaaslase valik kohe ehmatas mind, nagu oleks kodutu üles korjanud:(

    Like

 3. tehisintellekt

  Mitmendal astmel ise oled? Pea igal teisel pildil veiniklaas näpus.

  Like

 4. Kas rasvunud juuksed tähendavad automaatselt vihjet, et inimene ei hoolitse enda eest? Tean mitut inimest (isiklikult) kel ongi lihtsalt füüsiliselt tõsiseid probleeme juuste rasvumisega (ei aita ka spetsiaalsed ravivad tooted) See, et jutt ei meeldi, on puhtalt maitse asi ja selle põhjal ka inimest rumalaks tembeldada, natukene imelik. Tema võis sinust sama arvata. See, et ta meest kiitis võib ju ka mingilmääral ehk olla temapoolne panus, et peita murekoormat joomise teemal? Inimene ei pruugi seepärast kohe halb/mõtetu/rõve olla, et ta näeb teistmoodi välja või kõneleb teistmoodi.
  Teisalt, ma saan aru, mõne inimese puhul lööb see “teine Eesti” kergesti välja ja nii ongi. Lihtsalt raske on ilmselt uskuda, et üks kord viks ja viisakas inimene on alla andmas 😦 Been there, seen that 😦

  Like

  • Ma tean ka igasuguseid inimesi, seepärast ma siinkohal julgen tõesti öelda, et salkus kammimata ja rasvased juuksed oli märk sellest, et inimene ei hoolitse enda eest. Ja no kui kahe päeva jooksul inimene end kordagi ei pese – ei hambaid ega käsi – siis see on ikka naljakas küll. Ka salkus juuksed saab näo eest ära lükata. Ühesõnaga siin ei ei olnud mingit haigust.
   Ma ei öelnud ka, et ta oli halb, ma ütlesin, et ta oli räpane. Oma olekus ja tegudes.
   Jutu näiteid ei hakka ma tooma ja loomulikult vois tema ka minust ükskoik, mida arvata, aga vaata mõnikord sa lihtsalt saad aru, et inimene on “peast lihtne”. Ma ei suhtunud temasse halvustavalt ega üleolevalt, suhtlesin nagu iga teise inimesega ning nii julgen ikka öelda küll, et sellise naise kõrval läheb see mees veel kiiremini põhja.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: