Kust need Elroni teenindajad tulevad?

Põhjusel, et mu auto on 90% ajast katki, kasutan ma päris palju ühistransporti, põhiliselt Tallinn-Keila liinil sõitvat rongi. Kui aus olla meeldib rongisõit mulle mitmel põhjusel, aga laiskus on see, mis paneb mind ikka auto valima kui see variant laual on Nüüd on auto variant jälle laualt kadunud ning kontoritöö päevadel pean ma kasutama rongi. Täna kui jälle kord eriliselt viisakas ja naeratav piletimüüja mulle pileti ulatas tuli mulle meelde küsimus, mille üle ma olen juba pikemat aega juurelnud olen.

Kust on Elron oma töötajad saanud?

Minu arvates on Eesti teeninduskultuuris naeratava nägu pigem erand. Jareki laul hakkas selle peale praegu peas kummitama. /../Aga klienditeenindaja vahib leti taga sellise näoga, et kui keegi tahab veel ta käest asju küsida, lastakse kõik inimesed poes maha/…/ Võtab klienditeeninduse taseme hästi kokku. Aga vot Elroni töötajad on mu meelest nagu teiselt planeedilt pärit. Nii toredad, sõbralikud, viisakad, naeratavad. Viskavad nalja. Ajavad juttu. Harjumatu. Nagu ei olekski Eestis.

Kuidas see nii on?  Nii tore on kohe rongiga sõita.

16 thoughts on “Kust need Elroni teenindajad tulevad?

  1. Kui raha ei pane kõiki klienditeenindjaid meeldivalt käituma, siis ma usun, et oma iva selles siiski on. Nimelt Elroni klienditeenindajatel on inimlik graafik, head töötingimused ja väga konkurentsivõimeline palk. 🙂

  2. Tead, ma olin nüüd viimased paar nädalat Eestis puhkusel … ja ma sain ikka veel ja veel imestada meie teeninduskultuuri üle, mitte heas mõttes. Elroni töötajatega kokku ei puutunud, küll aga Selveri, Prisma ja Konsumi omadega 🙁

  3. Kirjutan kahr käega alla. Minul on ka Elroni teenidajatega meeldivad kogemused. Viimane kord kui kodumaal olin, siis Tallinn-Viljandi rongil olev teenindaja käis enne lõpp-peatust rongist läbi ja mõnusalt tuletas kõigile meelde, et oma kotid ikka kõik saaksid kaasa. Nii väike asi, aga mõjus jube meeldivalt. Ja üldse ei tule mitte meeldivat kogemust nendega meelde. Aitäh Elroni muhedatele teenindajatele 🙂
    Olen ise klienditeenindaja (muuhulgas) ja tean, et see ei ole kerge töö ning seda enam on hea kuulda, kui teenindajat kiidetakse ka väljaspool Hea Teenindus Kuud!

    • Kui me Idaga sõidame, siis tihti öeldakse meile, et tulge siis kindlasti peagi tagasi, ootame teid. See on nii armas, eriti kui seda öeldakse peale tööpäeva lõppu kui kõik ümberringi mornid ja väsinud on

      • Ma usun et see on inimesed kinni.mina olen mitmes riigis mitmeid erinevaid töid teinud. Palk, töö tingimused ,kolleegid ja kõik muu tööga kaasnev on olnud seinast seina . Ei ole kunagi olnud pahur või üleolev. Miks ma peakski ? Esiteks valime me ju oma töö,hariduse kõik ise ja kui me töötamegi prismas ja saame sitta palka siis kliendi süü see ometigi pole . Kas siis kodus ka pahurdaks kõigi teistega kuna MINUL hetkel on näiteks halb olla vms ? On inimesi kes elavad enda viha teiste peal välja ,suuremas või väiksemas vormis ja ma usun et see prusmade klienditeenindajate keiss on sama . Loomukikult ei ole sellest midagi kui teenindaja on silmnähtavalt väsinud oma tööpäevast,ehk hakkab haigestumagi või mis iganes ,selle peale mina kui klient iial ei pahandaks ja samuti ei ole ma selline kes ootaks et teenindaja minuga maast ja ilmast lobiseks aga viisakas ja meeldiv võiks teenindaja küll olla,sest meeldiva suhtumisega saame me ka üldiselt parema käitumise vastu ,positiivsus nakkab ju üldiselt ,nii et win win situation 🙂 ja pikemas perspektiivis ei jää eestis meeldivad kassapidajad kellegile kahe silma vahele ,kuna see on eriti toidupoodides üsna harv juhus nii et mine tea ,võibolla satub meeldiva kassapidaja kliendiks keegi tore firmaomanik kes just sooviks endale sellist meeldivad sekretäri ,miski siin elus pole võimatu !

  4. Ärge unustage, et Elroni töötaja ei saa ööbida oma kodus ning mõnikord öö-uni on vaid 4 tundi, kuid sellegipoolest annavad nad oma parima meeldivaks teeninduseks ka inimeste puhul, kes puhanuna küll kodust tulevad, kuid kahjuks tihti oma meelelahutusharjumused klienditeenindajate peale välja elavad.. Seega – respekt!

  5. Ka minul on positiivsed kogemused Elroni teenindajatega, seda siis Tallinn-Aegviidu suunal.
    Olen isegi paar korda oma kiitused edastanud ka Elroni kontorisse, sest tean, et ka kiituste eest premeeritakse neid. Ja hea klienditeeninduse eest ei ole mul kade meel kiitust kirjutada. Loodetavasti mõnel halval päeval selle klienditeenindaja elus aitab selline positiivsusest pakatav kirjake, mis kontorisse saadetud, nende positiivset meelt siiski ka edaspidi üleval hoida.
    Täna hommikul oli ka tore meesteenindaja, selline rahulik ja viisakas ning meeldiv kohe olemuselt.
    Peakski tema kohta ka saatma kiituse Elronisse 🙂

    Kas üldiselt üldse tunnustatakse teenindajat ka ettevõttele, kui ta on silma jäänud?
    Aga kas me halva klienditeeninduse korral kirjutaksime kuhugi kaebuse?

    Ja kui me ainult halva kogemuse peale kirjutaksime ettevõttele kaebekirja, siis miks me head teenindust ei kiida? Vaid see pigem hoitakse minu arvates endale. Samas kõik negatiivne paisatakse aga interneedusesse laiali.

    Tunnustage toredaid teenindajaid!

  6. ma olen ka sellele mõelnud. tartu rong, reede, kell 18 vms, puupüsti täis ja siis nad kalpsavad seal rõõmsalt ja müüvad pileteid, samal ajal kui reisijad kurjustavad, et rong täis. uskumatu!

  7. Pingback: Aga kust kohast tulevad reisijad? – Mullinurk

Leave a Reply