Mõtted

Lapsed ja kaunid kunstid

Kuna on õige hetk lapsega trennides ja huviringides käima hakata? Mina ausalt ei tea. Ma olen kuulnud, et Ida vanuses lapsega veel ei saa, kusagil käia sest laps ei oska käituda rühmatrennis /huviringis. Mu meelest on see puhas jama.  Kuidas see laps siis ikka õpib või areneb?

Eelmisel aastal jäin ma lasteaias tantsutrenni registreerimisega hiljaks ja nii otsisin ma talle juba talvel sobivaid trenne. Silma jäid akrobaatika, mis mu meelest oleks võinud Idale sobida aktiivsuse ja hulljulguse pärast, ning laulmine, kuhu võeti küll lapsi alates neljandast eluaastast, aga Idat ei saadetud ka ära. Akrobaatikasse me erinevatel põhjustel ei jõudnud, laulmas saime käia kaks korda, sest kolmandal korral Ida keeldus kategooriliselt tundi minema. Sundima ma ka ei hakanud. Ju oligi vara.

Aastaga on ta nii palju kasvanud ja arenenud, et näha on, et ta naudib laulmist ja tantsimist (samas milline laps seda ei teeks?), lisaks on ta meisternäitleja, esineja. Kui ma blogis uurisin, kas nii pisikestele on ka näiteringe olemas, suunas keegi mind Kaari Sillamaa Laste Kaunite Kunstide Kooli, kus mudilaste laulu-ja näitering täiesti olemas. Muidugi muudab kooli asukoht Tallinnas ja kellaaeg (16.15-16.55) mu elu keerulisemaks, kuid selle taha küll asi jääda ei saanud. Kui lapsele meeldima hakkab, siis tuleb seal käia.

Täna oli esimene tund. Mina istusin ukse taga ja kuulasin. Mitte et ma oleks väga kusagil muusikatunni ukse taga varem istunud, aga see entusiasm, rõõmsameelsus, lapsemeelsus ning mängulust, mis läbi ukse minuni kostis pani ausalt rõõmust naeratama. Tundub, et sai valitud väga õige koht. Ida klappis juhendajaga koheselt, kuigi ma olin kartnud, et võib olla ta esimene kord häbeneb. Samas sellise juhendajaga lepiks vist ka kõige häbelikum laps. Selline nakatav positiivsus, et isegi mina, kes tänasest tööpäevast tülpinud olin, lisaks veel kõndimisest ja autota logistika sättimisest väsinud, sain uue positiivse laengu.

Ida väljus tunnist rõõmsana ja küsis rongis, kuna me uuesti tundi läheme. Neljapäeval. Nii et teisipäeval ja neljapäeval käib Ida laulu-ja näiteringis, kolmapäeval lasteaia tantsuringis. Kui teist kellelgi on kodus mudilane, kellele just vahvat huviringi otsite, siis ma soovitan ka laps LKKK-sse kirja panna. Tulge meile seltsi!

Advertisements

4 comments on “Lapsed ja kaunid kunstid

 1. Kristina

  See on tõesti nii äge koht! Minu 11-aastasel läheb neljas aasta ja ainus, mis kahetsen, on see, et ma seda kooli juba varem ei leidnud. See, millise pühendumusega seal lastega (3-19, erinevad teatrigrupid) tegeletakse, hämmastab mind siiani! No ja Kaari Sillamaa kaunis muusika…etendused, filmid, laagrid, kontserdid..
  Lkkk.ee lehelt saab nüüd filme tõmmata, eelmise suve filmilaagri Pöial-Liisit soovitan Idale. Meie samavana sugulane on sõltuvuses 🙂
  Teretulemast Kaunite kooli!

  Liked by 1 person

 2. Minu 3-aastane lapselaps käib iluuisutamas. Saab rühmatrennis hakkama küll.

  Like

  • Iluuisutamine on äge! Ma arvan ka, et kolmene saab kenasti hakkama ja isegi kui ei saaks kõigega hakkama, siis see on ka okei, nad on siiski väikesed ju veel:)

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: