“Musta pori näkku” auhinnaloos + autogrammitund

Ma kujutan ette, et olen üks neist vähestest, kes raamatut “Musta pori näkku” (vist) lugenud ei ole. Tean aga seda, mida Raud ise on oma “Kus ma olen” raamatus kirjutanud:

Eestis peetakse hitiks raamatut, mis müüb üle tuhande eksemplari. Suurem osa raamatuid, mida sa poes näed, müüb kusagil paarsada. 2008.aastal oli suurim aks müügihitiks Peep Vainu “Kõige tähtsam küsimus”. Lehed kirjutasid, et populaarset teost on ostetud juba 3000 tükki.

/…/

“Me oleme siin Ennoga mõelnud,” alustas Tiina, ” ja meile tundub, et kuna tekst on tugev, siis me vist julgeme suure esiktiraaži trükkida. 

Ma olin sillas ja numbrid hakkasid mu peas ringi tiirutama. Kirjastaja oli mulle korraliku protsendi lubanud ja ma asusin arvutama, mitme nädala pärast ma oma BMW ära ostan.

“Me usume, et poolteist tuhat on piisav tiraaž. Seda on meil mõnusalt aega uue aastani müüa ja jõulud on ka kaetud.”

/…/

Ma helistasin Märt Treialile, kes oli toona TV3 uudiste juht ja uurisin, kas minu kodukanal tahaks mindraamatu ilmumise puhul “Seitsmestes uudistes” usutleda. 

“Nja,” venitas Märt. “Praegu on selliseda ajad, et iga eestlane kirjutab raamatu. Küsimus on, kes neid lugeda tahab.” Ta lubas vaadata, kas ja mida teha annab, kuid sinna meie jutt jäigi. 

Mõne nädala pärast tuli raamat välja. Tegime esitluspeo, kuhu tuli palju rahvast. Kolme päeva pärast helises telefon. 

“Raamat on läbi müüdud.” See oli minu kirjastaja. Tõsi, mis tõsi, ainsa nädalavahetusega müüdi ära kõik poolteisttuhat eksemplari.

/…/

Nädal hiljem helises telefon uuesti: 

“Teine tiraaž on läbi müüdud,” teatas kirjastaja, “me teeme uue, viis tuhat.”

Viis päeva hiljem tuli uus kõne ja uus number – seitse tuhat. Novembri alguses helises telefon taas. 

“Mul on sulle hea ja halb uudis,” ütles kirjastaja. “Hea uudis on see, et raamatupood on meilt järgmise koguse “Pori” tellinud. Viisteist tuhat. Halb uudis on see, et paber, millele me sinu raamatut trükime, on otsa saanud.”

Tammerraamat käivitas pretsedenditu operatsiooni ja Poolast toodi eraldi veoautoga paberit, et “Musta pori näkku” oleks võimalik juurde toota. 

Eesti raamatumaastikku raputanud ja enam kui 35 000 eksemplari müünud Mihkel Raua raamat „MUSTA PORI NÄKKU“ kordustrükk uues kuues on valmis. Kõikide raamatusõprade jaoks avaneb EKSKLUSIIVNE VÕIMALUS: kolmapäeval, 1. novembril kell 18:00 kohtub Mihkel Raud lugejatega Solarise Apollos, sest lisaks on Mihklil ilmunud ka UUS ja humoorikas „Eestlase käsiraamat“. Kohapeal saab vahetada mõtteid Mihkliga ja loomulikult küsida raamatusse autogramm ja pühendus!

Facebookis leiate ürituse SIIT.

Mina loosin kõikide kommenteerijate vahel reedel ka ühe uue kaanekujundusega raamatu välja. Loosiks osalemiseks kirjutage kommentaaridesse, miks teile Mihkel Raud meeldib/ei meeldi või mida teie tema teostest arvate. 

thumbnail_musta pori 2 kaas 3D valmis (1)

 

 

10 thoughts on ““Musta pori näkku” auhinnaloos + autogrammitund

  1. Huh..Raud on minu jaoks selline äärmusest äärmusesse. Kunagi tundus jube mölakas aga nüüd viimased aasta-kaks on ta täitsa tiptop mulje jätnud, üks lemmikuimaid saatejuhte ja tema arvamusi loen ka alati hea meelega kuigi absoluutselt kohe kindlasti tema ja minu arvamus ei ühti. Love-hate ühesõnaga. Musta pori näkku lugenud ei ole, Kus ma olen seeest lugesin 1,5 päevaga läbi. Meeldis ja kohe väga. Aus, humoorikas ja parajalt terav.

  2. M. Raud isiksusena mõjub igati sümpaatsena- temas õhkub seda autoritaarsust ja inimlikkust samaaegselt. Keegi lugemisväärne, kellel on midagi päriselt öelda 🙂

  3. Mihkel meeldib saatejuhina väga, otsekohene ja julgeb asju keerutamata küsida. “Musta pori näkku” ei olegi veel lugenud, kindlasti on põnev teos.

  4. No see loosimine tuli küll õigel ajal😃. Ma olen juba ammu ammu tahtnud ta raamatut endale soetada ja lugeda.
    Mihkel Raud on julge ja ausa välja ütlemisega, ta ei keeruta vaid ütleb otse, mida ta mõtleb/arvab.
    Kunagi mulle Mihkel ei meeldinud, eks olin siis ise noorem ka ja ei mõistnud veel asju niipalju. Aga kui hakkasin vaatama Kolmeraudset, mu arvamus muutus. Nagu ütlesin meeldib mulle ta otsekohesus.
    Kõik kiidavad seda raamatut ja tahaks ka lõpus seda lugeda. Lapsed õhtul magama ja saaks vaikuses lugeda ja mõtteid mõlgutada kaasa😊.

  5. Rauaga on tõesti selline love-hate suhe. Meeldib tema teravmeelsus ja julgus asju öelda nii nagu nad on. Eks vahest tekib tunne, et kas just nii teravalt vaja seda teha, aga seda juhtub kõigil 😀 Ma olen ka vist ainuke imelik Eestimaa pinnal, kellele pole see raamat veel pihku sattunud. Teisi tema raamatuid olen lugenud ja täitsa meeldivad 🙂

  6. Meeldib, sest välimuse poolest meenutab mu onu 😀 Vahel tundub jällegi liiga üle võlli tema sarkasm ja kritiseerimine. Aga pigem siiski meeldib.
    Ise pole seda raamatut veel lugenud, kuigi enamus kiidavad.

  7. Ma isegi ei oska otseselt välja öelda, miks Mihkel Raud mulle meeldib, aga ta on alati sümpaatse ja otsekohesena mulle tundunud.
    Lisaks jõudis lõpuks raamatukogus minuni järjekord ja sain ka “Kus ma olen ja kuidas sina võid palju kaugemale jõuda” koju tuua. Olen alustanud ja väga meeldib tema kirjastiil. Usun, et “Musta pori näkku” võiks mulle samamoodi väga meeldida. Seega hoian pöidlad peos!
    Oleks uue raamatu esitlus Pärnus, siis läheks kindlasti kohale. 😊

  8. Mihkel Raud meeldib mulle oma sõnaseadmisoskuse ja konkreetsuse pärast. Olen osalenud ka vestlusõhtul, kus ta oli üheks külaliseks. “Musta pori näkku” olen lugenud ning mulle ta stiil sobib väga hästi.

  9. Meeldib Raua puhu tema otsesed väljaütlemised ja konkreetsus. Raamatut olen lugenud, kohe kui välja tuli aga meeleldi loeks uuesti ja tuletaks meelde 🙂

Leave a Reply