Laste raudne loogika

Läksin Idale lasteaeda järgi ja õpetaja ütles, et peab kohe üht lugu jagama, et nii naljakas oli. Mul jõudis peast läbi käia sada tuhat rohkem ja vähem piinlikku vestlust, mida ta pealt on kuulnud ja nüüd siis õpetajale on jaganud. Õnneks (seekord?) ei olnud piinlik lugu. Oligi naljakas lugu. Ida oli öelnud, et kui ta emme kõhu toidust paksuks sööb, siis kasvabki sinna beebi. Kui õpetaja oli öelnud, et päris nii need asjad ei käi, oli Ida talle otsa vaadanud nagu oleks õpetaja maailma kõige rumalam inimene ja öelnud, et just täpselt nii ikkagi on.

Mis sa ikka selle laste loogikaga vaidled, eks?

Sõitsime koju ja Ida küsib minult, et miks meie metsas elame. “Sest meile meeldib siin,” vastasin mina. “Aga miks meie lasteaia kõrval ei ela?” ei jäänud Ida mu vastusega rahule. Vastasin, et meie kodu on siin, et mis me siis selle koduga teeme kui me mujale elama läheme. “Selle võime maha lõhkuda ja siis me saame sinna lasteaia kõrvale maja ehitada,” tuli loogiline vastus. Natuke vaikust ja täpsustus: “Mitte täna ja homme, aga mingi aasta lõhume. Siis mina saan ise lasteaeda minna kui meie kodu lasteaia juures on.”

Ma uurisin edasi, et kes see siis meile seda maja ehitama hakkab, et meil pole ju aega, st issil pole aega ja emme ei oska. Kui te arvate, et see Ida ehitusindu peatas, siis te eksite. “Sinu töö onu võib ehitada ja tegelikult issi tööonu ka.” Nii, et kallid tööandjad, palun olge nii head ja hakake meile maja ehitama. Ida arvates on see vägagi loogiline ja ega ma ei keela. Alles hiljuti oli Idal probleem, et miks meie nii väikeses majas elame ja mitte sellises suures nagu ta “Jumanji” filmis nägi.

Selliseid loogilisi vestlusi on meil päevas vähemalt 1- 10 korda. Jumala eest, laste loogikast võiks raamatu kirjutada. Ja kui veendunult nad oma teooriaid esitavad. Hakka või uskuma, et maailm ongi nii lihtne.

2 Comments Add yours

 1. Aga maailm ongi paljuski lihtne. Täiskasvanud lihtsalt mõtlevad selle enda jaoks kole keeruliseks. 😀 😀

  Like

  1. Eveliis says:

   Mul on desktopil mingi leht, kuhu saab panna kirja päeva olulisemad tegevused ja kus iga päev on ka mingi uus motivational quote vms. Täna istusin ekraani taga ja mõtlesin, et kuidas küll mingit asja lahendada. Juhe jooksis kokku. Siis vaatasin tänase päeva tsitaati. ““Overthinking ruins you. Ruins the situation, twists it around, makes you worry and just makes everything much worse than it actually is.”
   Ehk siis tõepoolest, me ise kipume asju kole keerulisemaks mõtlema. Hetk hiljem leidsin lihtsa lahenduse:D

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.