“Sa peaks juukseid tihedamini lahti kandma, nii kena on!” //Me and my rough hair

Mul on hästi karmid juuksed. Sellised, mis elavad oma elu ja väga dressuurile ei allu. Mul on olnud erinevaid lõikusi vist 378463287 korda, aga ma ei ole kunagi rahul, sest 1) need soengud näevad kenad välja ajakirjades 2) mu juuksed elavad reaalselt oma elu ja 3) ma ei saa tegelikult kunagi seda, mida ma tahan. Mida ma tahan? Ma tahan, et ma saaksin juuksed lihtsalt ära pesta, föönitada ja uksest välja astuda. Lisaks on mu juuksed tänu pikaajalisele töötlemisele ka üsna kuivad.

Kuivade juuste probleem lahenes siis kui mu tuttav hakkas Placent Aktiv tooteid maale tooma. Ega ma alguses nende imevõimesse väga ei uskunud, aga sain hea hinnaga ja hakkasin kasutama. Jäin sõltuvusse. Ilma liialdamata (ja ühtegi senti reklaami eest saamata) ütlen, need tooted on olnud parim leid. Juuksed jäid eriti puhtad ja siledad ja kohevad. Pean muidugi jälle ütlema, et mul olid üsnagi arvestusväärselt paksud juuksed, kuid uskuge mind, vannun käsi südamel, nende kahe toote kasutamisel olid mu juuksed VEEL tunduvalt paksemad. Ja siidisemad.

26165493_2001805466703317_6796990254605660404_n.jpg

Vahepeal tekkis toodete kasutamisse paus. Miks? Sellele on väga lihtne vastus. Kui mu šampoon otsa saab, siis ostan ma uue asemele just sealt, kust parasjagu mugav. Kui see tuleb meelde juuksurisalongis, ostan sealt, kui Selveris, siis sealt, kui Body Shopis või apteegis, siis sealt.

Peale seda kui rasedus mu juustele üks-null tegi ja need katkised, murduvad, kuivad ja elutud olid, pöördusin ma tagasi PA juurde, juurde hakkasin kasutama ka juuksekasvu soodustavaid seerume. Sest no mul oli tunne, et ma jään kiilaks. Juba peale lühikest aega peale seda küsiti minult, mis lahti. Et juuksed olevat nii kohevad ja paksud. Vastasin, et olen vaid pead pesnud. Ja see vastas tegelikult tõele. Alloleval pildil ei ole ma juukseid isegi föönitanud.

blogger-image-672932832.jpg

Mingi hetk tegin ma nende toodete kasutamises pausi. Ilmselt juhtus see siis kui läksime Norra elama. Juuksed muutusid kuivaks ja traadiseks (ma ei tea, kas see on pärissõna?), selliseks nagu kasutatud pudelihari.

13226851_1727921390758394_7723084569002543439_n

Mitu aastat olen ma olnud hea ja mulle sobiva šampooni ostingutel, viimase aja kehvim ost oli mingi Natura Siberica vms. Juuksed olid järgmisel päeval kohe jõle rasvased. Täiesti harjumatu, sest põhimõtteliselt võin ma nädal aega käia pead pesemata ja te ei saaks isegi väga aru, et need mustad on. Üsna okei ost on olnud meie oma Orto šampoonid. Kuna ma olen tihti pidanud šampooni ostma laevast, siis on Orto greibi ja nõgese šampoonid olnud viimased kaks aastat ülekaalukalt need šampoonid, mida ma kasutanud olen. Julgen täitsa kiita ja ilmselt kui poleks uuesti pooljuhuslikult Placent Aktivi otsa sattunud, kasutaksin siiani just Puhta Looduse tooteid. (Veidi teemast kõrvale kaldudes, siis PL kurgiekstraktiga tooted on väga ammusest ajast mu ühed lemmikud!)

Nüüd olen ma Placent Aktivit (nii šampooni, palsamit kui seerumit) kasutanud detsembrist alates ja teate, ma täiesti käsi südamel tahaks endalt küsida, et MIKS ma seda kogu aeg kasutanud pole. Juuksed on nii mõnusad. Kohevad. Siledad. Puhtad. Täpselt sellised nagu siis kui ma neid tooteid kogu aeg kasutasin. Terved!

blogger-image-1404880158.jpg

Parim osa asja juures? Ma pesen pea ära, kuivatan ära ja astun uksest välja. “Sa peaksid oma juukseid tihedamini niimoodi lahti kandma,” ütles mulle üks kolleeg täna, “nii kena ja kohev, poleks osanud arvatagi.”  Muidugi ei osanud, sest veel kuu aega tagasi ei olnud mu juuksed sellised.

Toote kohta saate rohkem lugeda Aravon.ee kodulehelt

IN ENG:

I’ve got rather rough hair. The kind that has a mind of its own and cannot really be tamed. I must have had about 378463287 different haircuts but I’ve never been happy because 1) these haircuts look good only in magazines; 2) my hair actually does have a mind of its own; and 3) I never actually get what I want. So what do I want? I just want that I could simply wash my hair, blow dry it and step out of the house. In addition, “thanks” to years of handling, my hair is also pretty dry.

My problem with dry hair got a solution when a friend of mine started importing Placent Aktiv products. In all honesty, I didn’t believe in their magic powers at first, but the price was right and I started using them. I got addicted! I am not exaggerating (or getting a single penny for the ad) when I say that those products have been my best discovery. My hair was really clean and smooth after a wash and had plenty of volume. I must admit, of course, that I had a pretty noticeably full head of hair anyway, but I swear to god, after using those two products, my hair was even thicker. And more silky smooth.

I then had a small break in using those products. Why? Well, there’s a really simple answer to that: when I run out of shampoo, I buy the new one exactly where I happen to be just out of convenience. So, if I happen to remember to buy it at the hair saloon, then I get it from there; if I’m in a supermarket, then there, and if I’m in Body Shop or in a pharmacy, then I buy it there.

After my pregnancy had had the best of my hair and it had become damaged, brittle, dry and lifeless, I turned back to PA. I also added their serums that boost hair growth, because I felt like I was going bald! After only a short while, people were asking me what had happened. My hair looked so thick and had loads of volume. I said that I had just washed it. And that was the simple truth! I didn’t even need to blow dry it!

At some point I took another break from using PA products. It must have been when we moved to Norway. My hair became dry and looked like wires, it was like I could use them to scrub out dirty bottles!

I have been in search of a good shampoo that would suit me for years! The worst purchase of recent times has been Natura Siberica or something like that. My hair was really greasy the very next day already. That was completely unusual for me because normally I could walk around without washing my hair for a week and you probably wouldn’t even notice it. Our own Estonian shampoos from Orto have been pretty okay. As I often happen to need to buy shampoo while on a boat, over the last two years I have mainly used their grapefruit and nettle shampoos. I’m happy to praise them and if I hadn’t stumbled upon Placent Aktiv once again, I’d probably still be using Orto’s Puhas Loodus products. (A bit off topic but the products with cucumber extract from Puhas Loodus have been some of my favourites for ages!)

I have now been using Placent Aktiv shampoo, conditioner and serum since December and you know what? I really want to ask myself why, oh why I haven’t kept using these for all those years! My hair feels so lush! Voluminous. Smooth. Clean. Exactly like it felt when I used these products previously. Healthy!

Do you know what’s the best thing about it all? I wash my hair, dry it and walk out of the house. “You should wear your hair loose like that more often,” a colleague told me today. “ It looks so nice and big, I never would have guessed!” Well, of course you wouldn’t have because only a month ago my hair didn’t look like that.

You can read more on Placent Aktiv products over at Aravon.ee

 

 

29 thoughts on ““Sa peaks juukseid tihedamini lahti kandma, nii kena on!” //Me and my rough hair

  1. Üks kõige suurem juuste kahjustaja on föön ja liiga tihe pesenine . Fööni kasutatakse enamjaolt peale igat pesu ja nii see föönike aeglaselt ,kuid kindlalt juukseid hävitab. Seda fööni kahjustavat toimet ei märkagi kohe peale kasutamist ,kuna juuksed tunduvad kohevad ja siidseb peale fööni ja igasugu imevahendeid ,mida peale pesu pannakse .Föön kuivatab väga hullult ,Vahet ei ole ,kas panna külma õhku või sooja ,ikka kuivatab.Peske juukseid õhtuti ja kui kohe ära kammida ,siis on väiksem kräsupea effekt hommikul .Kui fööni kasutatakse eesmärgil lisada kohevust ,siis kohevust saab edukalt ka sirgendaja /lokitajaga . Jah need kahjustavad ka juust ,eriti kui kuumakaitse õli ei kasuta aga vahe on selles et fööniga me föönitane ju tevet pead (ka peanahka ,kust algab juul) ,samas sirgendajaga ju peanaha ligidalt ei tõmba vaid pigem veidi alt poolt . Sul on väga kenad blondid juuksed ,ära riku neid fööniga ! Usu ,kui sa föönitanise sootuks ära jätad siis poole aasta pärast on su juus hoopis teine ,olgugi et sa vb aegajalt sirgendad võ blondeerid .
    Föön on üks vanast ajast jäänud komme meil naistel ja tundub et ei saa ilma selleta hakkama ,see lihtsalt harjumus meil.
    Tütre klassiema rääkis suurest murest oma lapse juustega . Tunnen seda last väga kaua ja tean millised olid juuksed tal väiksena . Juus on värvimata ,ei sirgenda ega kahjusta ja juuksuri juures lõikavad otsi tublisti iga kolme kuu tagant .Jutu lõpuks mainis aga ära et peale IGAT pesu föönitab lapse juukseid .No tule taevas appi! Nii kaunis tütarlaps ,aga nii koledad katkised ja kuivad juuksed et jube . Võttis mu nõu kuulda ,pesecad maksimum iga nelja päeva tagant ,Ei föönita kordagi ja voilaa ,juus hoopis teine lapsel.

    • No ma ei tea. Just räägitakse et paksude juuste suurim viga on need märjana vedelema jätta. Kui ma nt õhtul pesen juukseid ja lähen niiske peaga magama, siis on mu juuksed erakordselt vastikud hommikul.

      Muide, olen avastanud et peale saunaskäiku on juuksed õhu käes kuivanuna väga mõnusad.

    • Minu arvates (oma juuste kogemusest) rikub juukseid kõige rohkem blondeerimine või liiga vägivaldselt oma juuste värvi muutmine. Ideaalis tahaksin ma muidugi, et ma saaksin elada nii, et pesen juuksed ära ja lähen uksest välja nii et juuksed hoiavad nagu reklaamis, AGA tegelikkus on see, et mul on mingid eriti kummalised juuksed – all on väikesed peenikesed lokid ja peal on pulksirged juuksed. Kui ma neid EI föönitaks või kuidagi muud moodi ei siluks, siis ma ei kannataks ÜLDSE kriitikat:D

  2. Mina olen ka shampooni otsingul. Proovitud kõik tigid, joicod jm kraam, pl, natura siberica ka (hetkel). Eelmise aasta veebr enne kolmanda lapse sündi käisin juuksuris, lõikus, värv. Nüüd otsustasin, et keemiale tuleb lõpp ja järgmisel nädalal ootab ees hennaga värvimine. Juukseid on iga imetamise ajal kadunud, praegu taas kinni, kasvatan uuesti- nii et õige aeg vaadata,kas see henna ikka ravib nii nagu räägitakse.

    • Hennaga vaid see hoiatuseks, et kuna henna on looduslik, siis ei tea kunagi täpselt MIS värvi juuksed võivad jääda. Ja teiseks – kui hennavärv ei meeldi, siis väidetavalt pidi juuste värvimine seejärel mõne mitte-henna värviga olema keeruline, sest hennavärvitud juuksed ei tahtvat värvi kinni võtta.

    • Kust sa selle välja lugesid, palun ütle, kulla inimene. Ja parandan sind – kolmandal korral siiski. Kasutan neid ca kuus aastat (pausidega) ja ega ära küll ei ütleks kui kast nurgas oleks nendega;)

  3. Minu arvates ei peaks skeptiliselt ka igasse reklaami või arvustusse suhtuma. Mina ka olen hea juuksehooldusvahendi otsingul ja proovin need ära, sest juuste iseloom sama,mis sul ja tulemus sinu pealt vaadates küll väga kena. Ja kui tegu on usaldusväärse blogijaga ja inimesega, kes pole lipitseja või valetaja või ahnusega/eetikaga silma jäänud (reklaamib kõike valimatult), siis miks mitte usalda ja suhtuda eelarvamusvabalt.

    • Eks ma tegelikult saan aru, et lugejatel on eelarvamus “sisuturunduse” suhtes, aga samas päris igas asjas tonti näha ka ei tasu. Ja noh ütleme nüüd ausalt, et muidugi on see sellele ettevõttele reklaam, aga pagan noh…vot mõni asi ongi selline, mida tahaks kiita. Sama on tegelikult tasulise reklaamiga. KUI minult tellitakse lugu, siis ma võtan ka vastu vaid need asjad, mida ma saan kiita. Jube magus oleks kiirlaenu ettevõttelt paar sotti kasseerida, aga ma lihtsalt ei suuda leida põhjust ega isegi võimalust, kuidas seda reklaamida. Urmas Ott ütles oma intervjuus, et kõik on müüdav, igal asjal on hind. Ma siinkohal täitsa mõtlen, et mis oleks see summa, mille eest ma kiirlaenu reklaamiks. Kunagi aasta (paar?) tagasi üks ettevõtte pakkus, et ma mingit sodi tarbiks ja kokku oleks see mu kontole tonni toonud. Mis te arvate, et lihtne oli “ei” öelda. Teema läks lappama, aga kokkuvõttes šampoon ja palsam on head, väga head. Miks ma muidu neid kuus aastat kasutan?

  4. Sellist tootearvustust on väga hea lugeda, sest on pikaajaline kogemus: enne, kasutamise ajal, pärast, vahepeal, uuesti kasutamine ja pärast seda.
    Mul pole tootetutvustuste vastu midagi, sest ise ei jõua iialgi kogu infot läbi töödelda ja kõike kasutada.

  5. Olen vist ainuke, kel hakkab häirekell lööma PA toodete peale. Kõik kiidavad ja ma täiesti usun, et need muudavad (näiliselt, nagu kõik keemiat täis tooted) juuksed tervemaks. Aga platsenta?! Kelle platsenta? Kuidas saadud, mil viisil kokku korjatud? Mis tingimustes loomad elavad, kellelt platsentat “korjatakse”, jne.
    Ja et kusagilt konkreetseid vastuseid ei leia. Terve nett on täis ühte ja sedasama lühikest teksti “based on a German professional formulation”. Milline formulation, kust sellest lähemalt lugeda saaks? Otsisin pikalt, ei leidnud. Ja müük tundub õitsevat põhiliselt Ida-Eur. maades (Rumeenia, Moldaavia, Poola, Läti.) Võib vabalt olla, et asi on minus aga see tundub kahtlane. Maades, kus nii väga igasugu koostisosadele veel suurt tähelepanu ei pöörata, mõtlen ma. Otsisin siis infot mujalt ja tuli välja, et nt Kanadas on platsenta kasutamine toodetes üldse keelatud kuna ei tunta veel hästi selle mõju tervisele. Tervendavat mõju pole tõestatud (juustele ja nahale) ja pigem räägitakse võimalikust ohust tervisele platsentaekstraktis olevate östrogeenide ja muude hormoonide tõttu. Kusagil isegi mainiti, et vähihaiged inimesed ei tohiks platsentaekstrakti sisaldavaid tooteid üldse puutuda (tõsi, see ei olnud teaduslik artikkel aga sealmaal ma enam ei viitsinud kaevata). Aga ikkagi – häirekell!
    Minu point pole üldse negatiivne olla, lihtsalt just PA toodetega on alati blokk ette tulnud, sest info on nii ebapiisav ja see German Professional formulation lööklause mõjub mulle samamoodi kui need “professionaalse hambaarsti” kitliga näitlejad hambapasta reklaamides.

  6. Mina olen neid ka mitmeid aastaid vahelduva eduga kasutanud. Ja olen Rahul. Ampullid kiirendavad tõesti juuksekasvu. Juuksurgi alati ütleb ja kiidab, et mul on palju nö beebijuukseid. Ampulle kasutan tavaliselt kuurina, mitte koguaeg. Šampoon on hea, ei muuda juukseid kiiresti rasuseks. Ainult balsam on minu jaoks liiga vedela koostisega. Tundub alati, et justkui voolab juustelt maha. Tellingi tooted tavaliselt otse Aravonist, mõne sooduskampaania ajal. PS- nende ripsmeseerium on ka hea, kui ainult meeles kasutada:)

  7. Mina ka olen neid PA tooteid aastaid kasutanud ja tegid juustega imesid. Nüüd umbes aasta olen pausi teinud, et natuke juuksehooldustooteid vahetada ja lasta juuksel puhata. Praegu olen Natura Siberica ja Puhas Loodus toodete peal kusjuures ja mõlemaga väga rahul.Juuksed on hakanud jälle kasvama peale teist rasedust ja imetamist.

  8. Pingback: tants ümber peakarvade | myyiu

Leave a Reply