Pill tuleb pika ilu peale

Esiteks, on ikka totter väljend tegelikult ja teiseks, ega ma just ei pillinud, lihtsalt pahane olin enda peale natuke.

Millest ma räägin?

Üks päev just mõtlesin, et peaks kirjutama autosõidust ja autosõiduoskustest, sellest, kuidas Norras (eriti Lillehammeri küngastel) elamine õpetas mind autoga sõitma. Varem ei julgenud ma isegi mõnda parkimismajja sõita, et noh äkki pean kallaku peal seisma jääma ja siis ei saa enam minema. Lillehammeri küngastel elades ei olnud sellist varianti, et päevas vähemalt 4093 korda ei peaks mõnel ulmelisel künkal valgusfoori taga oma korda ootama või et oleks igasugu künkaid vältinud. Seal ei olnud see lihtsalt võimalik. Ja kui juurde veel panna libedad teed, lumi ja kitsad tänavad, kust mul paar korda olude sunnil oli vaja ka alla tagurdada, nii et ühel pool paks lumekraav ja teisel pool kuristik (okei, liialdan veidi, aga ka ainult natukene), siis ega muud üle ei jäänudki kui sõitma õppida. Noh nii päriselt. Mitte et punktist A punkti B mööda sirget teed kulgedes, vaid manööverdades ja tagurdades ja …ühesõnaga kõik, mida kunagi autokoolis selgeks ei saanud, tuli seal olude sunnil selgeks saada.

No ja nii ma siis mõtlesin, et eputan ja kiitlen veidi, kuidas ma ISEGI tagurdama olen õppinud autoga. Ei oleks pidanud mõtlema, sest see “pill tuli pika ilu peale”. Täpselt sama päeva õhtul tagurdasin ma autoga vastu posti, nii et tagatuli on tükkideks ja autol ka mõnus mõlk sees. Ma oleks tahtnud end maapõhja vanduda, et nii loll olin ja toda lollakat posti seal auto taga ei märganud, aga no mis sellest vandumisestki kasu oleks olnud. Okei, nats siiski vandusin, hakkas kergem küll.

Nüüd mul on kodus üks mõlkis auto ja üks üldse mittekäivituv auto. Jah, seesama, mida ma niikuinii üldse käima saamiseks pidin kapoti all ukerdades sisse ja välja lülitama. Kellelgi Range Roveri käigukasti pole niisama jalus vedelemas?

15 thoughts on “Pill tuleb pika ilu peale

  1. Eh, ma suutsin ükskord parklas nii lollisti teise auto ära kriimustada. Üsna kitsas koht oli (kahelt poolt olid pea-aegu joonele parkinud mõlemad) aga mul ikka vaja sinna vahele ukerdada, jälgisin ühte külge, mis endale ohtlikum tundus ja siis käis müts ja kraaps… Kahju polnudki suur, kuid nii vanduma ajas, et nii naiselikult lolli “avarii” põhjustada suutsin. Rasketes oludes saan hakkama ja siis mingi närune manööverdamine läheb nässu. Aga lohutasin ennast sellega, et kõigil juhtub, nii et ära sina ka pead norgu lase!

  2. Mul on olnud load 15 aastat ja kogu selle aja igapäevaselt sõitnud. Viimased 5 aastat pean oludesunnil sõitma üldse “valel pool teed” 😀 Suuri õnnetusi ei ole mul olnud ja noh tegelikult peale ühe plekimõlkimise esimesel sõidu aastal ja kängurule pimedas otsasõidule paar aastat tagasi Austraalias, on mu autod kõik mõlgivabad olnud. No ja siis ma jäin aasta tagasi lapsega koju. Selle aja jooksul olen suutnud esipamperi katki sõita (tagurdasin parklas kohale ja ei pannud tähele, et esimene osa mõnusalt teeäärt kündis), tagapamberi mõlki tagurdada (parkimismajas oli mingi nõme madal barjäär, mida ei olnudki võimalik kuskilt peeglist näha) ja siis selle esipamperi veelkord katki sõita (hea, et seda vahepeal ei jõudnud parandada). Rääkimata mitmetest teeääre riivamistest velgedega … ja mu kaasa mõtleb uhke Mercedese ostmise peale 😀 Ma parem jätan praeguse auto enda kasutada, nii igaks juhuks!

    • Mul on load olnud (vist) üheksa aastat ja olen ka suutnud autod mõlgivabad hoida (okei, ühe suutsin mahakandmisele sõita:S) ja nüüd kui tundus, et oskused on lihvitud, siis sihuke kolin:D Klassika

    • Täpselt sama tunne on mind valdanud ! Olen aastaid mägises ja libedas kesk-rootsis sõitnud (sõidan päevas vähemalt 25 km) ,lõdvalt saan hakkama uitavate põtrade ja lumetormidega ,aga siis üks kord lihtsalt libidesin väli parklas (!!!) oma ülemuse uue suure volvo otsa,sest ma ei leidnud käsipidurit üles .vot see on tase juba !
      😄
      Lihtsalt parkla on kitsas ja kaldega ja õrna lumekihi all oli jää ja mina vana loll libisedes otsisin käsipidurit taga (sõitsin mehe autoga ja tema käsipidur on käe ulatuses paremal ,minul on vasaku jala juures ) .
      Norm oli tagasi tööle minna ülemusele ütlema millega ma just hakkama olin saanud ..

  3. Meil on üks naaber, kes hoovis vahel auto nii loomuvastaselt pargib, et ma pean oma parkimiskohalt sisuliselt ühel rattal välja ukerdama nii, et kummalegi poole jääb 30 cm. Eestlaste värk, ega ütlema ei julge ka minna. Mehega omavahel veel lõõpisime, et peaks neile ükskord sisse tagurdama, äkki saavad siis vihjest aru, et suht perversselt on pargitud. Ühel hommikul siis unisena tagurdasingi nende autole oma pilust välja ukerdades sisse. Mul oli paar kriipsu ja neil tagatuli puruks. Käisin vabandamas ja nemad lõid ainult käega, et juhtub ja pole muret. Selles mõttes normaalsed naabrid, kuigi parkida ei oska. Paar päeva hiljem oli keegi neil pool tagastanget maha sõitnud, niiet see tagatuli tuli nagunii ära vahetada. Tundub, et nad ei oska lisaks koduhoovile mujal ka parkida 😀 Vihjest ka aru ei saanud, sest iga teine hommik on nende auto jälle risti jalus.

  4. Tean mis tunne see on .
    Meil ka peres kaks autot,elame linnast väljas ja autosid kasutame igapäevaselt .
    Nii pidime siis mehe õe juurde minema.Läksime kahe autoga sest mina pidin sealt veel asju ajama minema . Kuna nad äsja kolinud ja mina polnud uues kohas käinud leppisime kokku et sõidan mehe järgi . Ja saad aru ,panime kahe autoga üle kuuma asfaldi !!! Üks loll ees ja teine taga 😇
    Asi selles et asfalt oli uus igalpool ,värvist oli värske märg asfalt täpselt sama nagu see kuiv uus asfalt ,lihtsalt päike paistis peale ja see kuiv asfalt ka säras ,seega märga viimast riba oli võimatu eristada kuivast. ”Ohu” Märk oli meie maja väljasõidust vasakul ja meie läksime paremale seega jäi mööda meist see põhiline märk .meist möödusid vaid need piklikud märgikeded mis viitasid et tuleb viimane törts vastassuunas sõita .
    No igastahes süüdistada pole kedagi teist kui iseennast.
    Oleks veel aru saanud kui mina vana blondiin roolis oleks ees sõitnud ja mees taga aga et mu kallis kogenud autojuhist abikaasa ka neid kaldtee märke ei näinud on ikka absurd noh 😂
    Igastahes kaheksa uut kvaliteedset SULANUD autokummi prügimäele ,palju õnne !

  5. autopede-fašist tuleb!
    kui päriselt saatana kätetööd remontima hakkad, siis mees ütles, et sellel on bemmi kast, e32 750-ga sama, ja lammarist võiks saada.

    • Lammaritest oleme vaadanud. Ühes oli üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüratu hind, nii et saatana kätetööd ei tasu kohe kuidagi remontida, teises, kus hingehinda ei küsitud, polnud enam. A ma nüüd guugeldan “bemmi kast, e32 750-ga ” vbla keegi osta,ee-s või mujal annab niisama heast südamest ära. Inimesed ju viimasel ajal nii abivalmid ja aitajad!

      • guugelda siis “2F käigukast e32” või e32 asemel 750:P korralik võiks olla ca 4-500 euri, bemmiklubisse võid ka vaadata. küsida ikka võib, onja!

      • ZF on jah käigukasti tootja, teeb muuhulgas ka Audidele, BMW-dele, LR erinevad mudelid, Jaguar äkki isegi.

        Ma oma LR3 käigukasti turbiini sain ka 1000 euri eest remontida, nutad ja maksad 😊. Seepärast kah käigukasti hingeelu läheb korda.

  6. Sealt Imedepõllust pole uurinud? Vaatasin et neil mingid kasutatud käigukastid müügil, aga hetkel tundub et su auto oma pole – ma muidugi ei tea mis aasta ja mis mootor sul on.

    Kui mul oleks V6 asemel V8 mootor, siis saaks omale nagu naksti osta sealt uue käigukasti 😁

Leave a Reply