Kiidan Gustavit

Ehk siis. Marekil oli sünnipäev ja Ida tahtis issile torti. Õnneks osta. Läksime poodi ja ma lasin Ida endal valida. Kui ta ühe teatud tordi välja valis, kirtsutasin küll natuke nina, aga ei öelnud, midagi, sest ma olin lubanud Idal valida.

Ei, ma ei kartnud, et tort on halb. Ma TEADSIN, et tort on hea, aga ma põhimõtteliselt ei ole ostnud ühtegi Gustavi toodet ja käsi südamel, ega ma ka seekord seda teha ei tahtnud. Ma tean, et väiklane ja lapsik, aga midagi pole teha. Inimesed ja inimsuhted on keeruline teema ja mõjutavad teinekord otsuseid. Mina olin otsustanud Joeli torte mitte osta.

Asi pole ka üldsegi selles, et ma oleks kade või ei tahaks, et Joelil hästi läheks. Vastupidi. Mul on hea meel, et ta on jõudnud sinna, kuhu ta ütles. et jõuab, teinud seda, mida ta ütles, et teeb, oma oskuste ja teadmiste ja tööga. Teades teda lähemalt, siis ta on selle ka ära teeninud. Lihtsalt minul inimesena on Joeli suhtes okas hinges. Esiteks selle pärast, et ta on sitapea. Ausalt. Käitunud nagu sitapea. Aga samas kinnitab see JÄLLE KORD mu teooriat, et just sitapeadel läheb elus hästi ja nad jõuavad kaugemale kui sõbralikud lillelapsed. Mind pani imestama, et sõprus asendus leige teretutvusega ja minu väikesesse kanaajju ei mahu see põhjus, miks.  Või noh olen aus, tegelikult ma ilmselt tean küll, eeldan, ja see on kuidagi nii nõme. Juba kasvõi sellepärast kui palju kordi me ta p….e tulest välja tõime. Võib-olla ta ei olekski täna seal, kus ta on, kui… (jätan siinkohal mõned saladused siiski enda teada).

Mul on palju põhjusi ta peale pahane olla. Kuid jällegi, ausalt, keda see üldse huvitab või mida see muudab? Eriti kui rääkida tööst. Oma tööd teeb ta hästi. Ja pagan võtaks olid vanasti Werneri koogid maailma parimad, on ka praegu Gustavi koogid ikka parimad. Olgu, 100% ausalt öeldes, siis uued koogid ei ole päris täpselt sama kui “vana hea Werner”, aga see on juba norimine.

Vanasti kuulus iga meie sünnipäeva või muu ürituse juurde suur Brita kook. Lõpuks sai sellest üle söödud ja Britat ei tahtnud enam keegi näha, aga Werneri koogid jäid. Siis tuli erinevatel põhjustel paus. Aastaid ei olnud me tema kooke söönud. Kuni nüüd Mareki sünnipäevani. Kurat! Hea oli. Väga hea oli.  ja mis veel? LÕPUKS ometi oli üks tort, millel oli ilus alus, st et võtsid plastikust ümbrise ära ja said tordi kuldsel paberil tordialusele tõsta. Mitte ei pea koledal plastalusel lauda panema. 100 punkti selle eest!

Laupäeval tulevad meile külalised. Torti on ka vaja. No ja mida ma jonnin. Tuleb Gustav tagasi meie pidulauale. Kui on ikka hea asi, siis põrgusse need isiklikud suhted. Vist.

 

9 Comments Add yours

 1. Mii says:

  See, et sa isiklike konfliktide tõttu Gustavi toodangut väldid, on väga sinulik.
  See aga, et sa suudad kaine mõistusega olukorda võtta ning nüüd Gustavi torti kiidad, on väga ebasinulik.
  Tõesti nii tore näha, et seekord ei jää võitjaks lapselik jonn ning oskad täiskasvanu kombel asja neutraalselt võtta!

  Like

  1. Eveliis says:

   Ma olen väga mitmetahuline;)

   Like

 2. Kas Joel on Eve mees?

  Like

  1. Eveliis says:

   Seda ma ei oska kommenteerida

   Like

   1. K. says:

    Kesse Eve on? 😋

    Like

  2. G. says:

   Ei, Therese.

   Like

 3. Mõistmatu says:

  Gustavi Napoleon.
  Aastaid 2-3 tagasi oli tegu maailma parima Napoleoniga, tegi vaat et isegi neile silmad ette, mida erinevais maailma paigus saanud olen, nüüd ostsin mõned kuud tagasi sünnipäevalauale ja kreemi asemel oli vastik lääge plöga, nätsked taignakihid jne. Mõtlesin, et no selge, halb partii. Paar kuud hiljem ostsin uuesti, et ehk on seekord vana hea Napoleon tagasi. Tutkit – jälle sama rõve kogemus.

  Tekib väike skeptilisus ka nende teiste tortide osas, kuna olin tõesti nende Napoleoni ülisuur fänn. Nüüd ei plaani küll enam seda osta.

  Like

  1. Eveliis says:

   Tead, ma tegelikult kuulsin veel teisteltki, et vanast heast Wernerist asi kaugel nüüd, aga kuna ise pole ju ostnud ja Brita oli tõesti hea, siis mõtlesin, et ehk lihtsalt pirtsakad kommenteerijad. Aga võibolla siis siiski mitte?

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.