Mõtted Norway

Telefonimäng

Helistan Norra Maksuametisse.

“Sul on nüüd kuus valikut,” saan vastuse, “vajuta 1 kui oled töötaja, vajuta 2 kui oled tööandja, vajuta 3 kui oled sportlane, vajuta 4 kui tahad raporteerida, vajuta 5 kui tahad kompetentset nõu, vajuta 6 kui sul on muid küsimusi.”  Muidugi ei ole valikud nii lühikesed, vaid seda seletatakse tammsaarelike lausetega. Kolmanda valiku juures olen ma järje kaotanud. “Kui tahad uuesti valikut kuulda, vali tärn.”

Valin tärn ja kuulan viieminutilise valikuloendi uuesti ära. Valin 4.

“Kõik meie töötajad on hetkel hõivatud, teid teenindab kaks teenindajat, oled järjekorras 97304983. Sel ajal kui ootad jagame sulle kasulikku infot,” tuleb vastus.

“Oled jõudnud maksude osakond, kui tahad, et helistame sulle tagasi vajuta 1, kui tahad vastust maksude kohta vali 2, kui tahad vastust tööaja kohta vali 3, kui tahad….” Mul läks meelest ära, mida ma tahtsin. “Kui tahad valikut uuesti kuulda, vali kuus.”

Valin 6.  Valesti vajutasin. Jõudsin tagasi PEAmenüüsse, kus mul oli kuus valikut.

“Sul on nüüd kuus valikut,” saan vastuse, “vajuta 1 kui oled töötaja, vajuta 2 kui oled tööandja, vajuta 3 kui oled sportlane, vajuta 4 kui tahad raporteerida, vajuta 5 kui tahad kompetentset nõu, vajuta 6 kui sul on muid küsimusi.”

Peale mõningast telefonimängu saan inimesega suhelda. Räägin mure ära. “Oi, aga selles küsimus aitab sind teine amet, ma suunan sind.”

Suunamise asemel katkeb kõne. Tahan sama tädiga uuetsi rääkida, et ta mind õige inimeseni suunaks. Alustan otsast. “Sul on nüüd kuus valikut,” saan vastuse, “vajuta 1 kui oled töötaja, vajuta 2 kui oled tööandja, vajuta 3 kui oled sportlane, vajuta 4 kui tahad raporteerida, vajuta 5 kui tahad kompetentset nõu, vajuta 6 kui sul on muid küsimusi.”

 

Advertisements

About Eveliis

I still don't know if things fit together, or if everything will be all right in the end. But I believe that something means something. I believe in cleansing the soul through fun and games. I also believe in love. And I have several good friends, and just one bad one.

4 comments on “Telefonimäng

 1. oi ma vihkan seda, ka siin Eestis käib selline mäng, mul tuleb alati meelde kohe see sketš: https://www.youtube.com/watch?v=QjPz_pxAzU4&list=PLCcUYTn7tqT0XwFLYDFJUxo-_JfK0VfJ5 😀

  Like

  • Isver, õnneks mul pole vaja olnud Eestis seda mängu mängida, ma arvasin, et see vaid miski Norra spetsialiteet:D

   Like

 2. 😀😀😀😀 nagu UK-s

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: