Kuidas seest mitte nii katki ja kibestunud olla?

Teate kuidas ma tahaks seest “mitte nii katki, kibestunud ja kade olla”. Noh nii, et ei loeks blogisid ja kommentaare ja ei läheks põlema, vaid lihtsalt pööritaks silmi ja vaataks oma laupäevahommikust multikat rahulikult edasi. Aga  ei saa. Ma tegelikult läksin juba paar päeva tagasi põlema, aga mõtlesin, et pole minu tsirkus ja minu ahvid, et las ta jääb, kuid nii palju siis sellest enda vaos hoidmisest. Annan inimestele jälle põhjuse öelda, et “kus see Eveliis on ikka kibestunud ja kade ja seest nii katki nii katki, et peab kohe selle Malluka peal end välja elama.”  What else is new, eks.

Ühesõnaga ma lihtsalt pean blogiauhindade kohapealt sõna võtma. SUURED JA TÄHTSAD BLOGID ei osale, sest neile ei meeldi Marimell. Saime aru. Nemad tahaksid saada auhinda vaid juhul kui seda korraldaks keegi teine. Saime aru. Seda on ka sada korda öeldud, et keegi võiks siis teha, aga keegi ei tee. Vaid kritiseerivad. Mina kritiseerin ka, aga mul ei ole ambitsiooni ega isegi mõtet, et vat kui keegi teine teeks siis oleks ikka üliäge, aga nii ma never ei osale, sest vaid mõttetud prahiblogid osalevad. Hetkel on ÜKS Eesti blogiauhindade üritus. Ei ole Miss Estonia ja Eesti Miss valimisi. On ÜKS üritus. KÕIKIDELE. Prahiblogijatele ja suuretele blogijatele. Kui ei taha osaleda, siis ei peagi, aga teate mu meelest on natuke alatu üritust naeruvääristada vaid selle tõttu, et vaid tundmatud blogijad osalevad.

Jah, palju on blogide seas paska. Sõna otseses mõttes. Paar päeva tagasi naersin ma (isegi ei häbene seda öelda) ühe kirjaneitsi blogi üle. Ullikestel peaks olema lausa keelatud end avalikult lolliks teha. Keegi peaks või võiks neile, kel vapsee ei ole kirjutamise soolikat, et palun palun palun kirjutage paberile ja sahtlisse või lihtsalt palun palun palun ärge reklaamige end. Aga “tundmatute ja mõttetute blogide” seas on ka uusi ja huvitavaid leide. Keegi pole neist kuulnud? Kuidas siis saavad nad osaleda Eesti Blogiauhindade jagamisel kui keegi neist kuulnud pole? Palun öelge mulle, aga kuidas nad siis tuntuks peaksid saama? Mis hetkest on blogi tuntud ja piisavalt hea, et mõni auhind saada? Mis hetkest armulised blogikõrgused neile pilgu peale viskavad ja ütlevad, et pagan, see oli päris hea uustulnukas. Kas Fotoraadi “blogi” on HEA blogi, mida KÕIK lugesid eelmisel aastal või sai see auhinna vaid seepärast, et…teate isegi. Kas osad blogijad ei osale seepärast, et äkki satuvad blogikõrguse põlu alla. Hea ja ilus inimhing küll, aga tean oma sõpruse ajast, et tal on kombeks öelda, et “kui sa nendega mängid, siis kuidas sa saad minu sõber olla”. Emamesilase värk. Ma olen täiesti kindel, et näiteks Costany osaleks küll, sest ta on lihtsalt piisavalt edev. Aga sel aastal ei ole mainekas, sest SUURED BLOGIJAD ei osale. News flash, sweetie, pole sa ka teab kui suur☺️ Mulle tundub üldse, et osad blogijad mõtlevad vist, et SUURED ei osale, ma ka ei osale, siis saan ka öelda, et olen SUUR blogija. Wishful thinking või nii.

Samuti ei saa ma aru (jah, Perekoolist lugesin), miks see nüüd nii kohutav on, et Marimellid tegid eraldi kategooria blogitegudele. Issand kui alatu. Ise veel naersid AE üle ja nüüd tahavad talle eriauhinda anda. Küüniline onju. Kurat võtaks, kõik teevad vigu. Ma usun, et neil on ka endal piinlik oma varasemate sõnavõttude pärast. Ja mis jama te kõik ajate, et ei tohi auhinda anda, kui inimesed ise ei taha? Jõulude ajal on mingi saade, kus antakse auhindu inimestele, kes on midagi erilist/ilusat korda saatnud. Nad ei ole ju end ISE sinna üles andnud, vaid nende poolt on hääletanud inimesed, kes tahavad neid tunnustada. Täpselt sama on selle blogiteo kategooriaga. LUGEJATELE anti võimalus TUNNUSTADA neid, kes on tänu blogile midagi ägedat korda saatnud. Ausalt, mõnikord võiks osata inimestest läbi/kaugemale vaadata. Mulle on mingil põhjusel äärmiselt ebasümpaatsed Reno Hekkonens ja Marje Hansar, ometi olen ma Õllesummeril käinud. Ma oskan asju lahus hoida.

SUURED BLOGIJAD võiks tuletada meelde oma algusaastaid. Kui oluline ja vahva oli kui keegi tunnustas, kellelegi silma jäid, keegi midagi head ütles, motiveeris. SUURED BLOGIJAD on ka kunagi väikesed ja nähtamatud olnud, tuletage meelde kui suur asi oli saada oma esimene auhind, oma esimene koostöö,  rohkem kui 40 lugejat päevas, rohkem kui 400 lugejat päevas, rohkem kui 4000 lugejat päevas, isegi esimesed kriitilised kommentaarid olid põnevad, sest noh oma heiterid, eksju.

Terad eralduvad sõkaldest niikuinii. Ja niikaua kuni EI OLE teist konkureerivat üritust (oo ei, Playnupp, mida SUURED blogijad armastavad, on veeeeeeeeeeeeel piinlikum ja mul oleks veeeeeeeeeeeeeel piinlikum uhkustada seal saadud auhinnaga kui EBAl saadud auhinnaga), tulge oma hobustelt maha ja ärge mõnitage neid uusi ja väikeseid tegijaid, kes “Eesti TUNDMATUTE BLOGIDE auhindade” jagamisel osalevad. Mina olen osalenud neli aastat, pole kunagi mõelnud, kes või miks ma olen, võitnud pole kunagi, aga näete ei õpi ka, ikka osalen. Sest mulle lihtsalt meeldib mõte sellisest üritusest.

Siiralt teie mõttetu prahiblogija Eveliis, kes mingil põhjusel on oma (piisavalt tundmatu, et EBAl osaleda) blogi üle isegi uhke. Et see on minu nägu. Mitte mingi fassaad. Ei ühele ega teisele poolele kaldu.

22 thoughts on “Kuidas seest mitte nii katki ja kibestunud olla?

  1. Oleks normaalne enne küsida blogija käest, kas ta sooviks Blogitegu kategoorias oma ülla teoga osaleda. Seda ei küsitud, see tuli kõigile ootamatult ja soovimatult. Tänaseks on Henry palunud end sealt kategooriast eemaldada ja minu meelest on tal see õigus, kui ta ei soovi osaleda ja punkt. Aga mis oleks saanud, kui teised ka oleks palunud end eemaldada sealt? Siis oleks jälle olnud piinlik läbikukkumine, natuke on praegugi, kuna alguses sai ka Henry poolt hääletada, siis võeti ta maha. On ju korralagedus ja läbimõtlematus. Muidu olen nõus, et see suured ja väiksed võrdlus on jabur, eriti väiksemate alavääristamine läbi suuremate esiletõstmise. Imelik on see ka, et mõni “suur” ei osale, sest ainult väiksed osalevad. Alguses ju ei olnud teada, et vaid väiksed osalevad 😀

    • Aga kui Playnupule keegi nad üles pani, siis oli megakihvt ja ei mingit kobinat, nüüd on korraga feil? Mina ei saa sellest aru. Ja ausalt öeldes olen ma tegelikult Henrys pettunud, et ta lasi end sealt listist eemaldada. Olen teda pidanud selliseks natuke mõistuse hääleks blogijate seas, aga tegelikult on ta vist samasugune kui teised, kes kahjuks end paremaks peab. Minu jaoks ei ole tähtis, mis põhjusel Marimellid selle kategooria tegid, minu jaoks on piinlik, et ma ei taha auhinda, sest selle on algatanud inimene, kes mulle ei meeldi. Hääled annavad ju nende lugejad. Ja tähelepanu tahavad kõik blogijad, ERITI suured blogijad, kes teenivad oma blogiga. Eriauhinna saamine ei ole minu arvates häbiasi, vaid pigem peaks just tõstma jälle aktsiaid, mida reklaamisoovijatele maha müüa.

      • Ikka veel ohime, et Playnupp on piinlik, jah? Minu meelest on ainus vahe kahe ürituse vahel see, et Playnupul ei müü keegi võõrastesse blogidesse reklaame ega kogu isiklikku domeeni võistlusega klikke. Mu meelest suva, kes EBA korraldab, Mari-Leen on tubli ja kui saaks sellest meeleheitlikust enese promomisest teiste blogide läbi lahti, oleks ettevõtmisel kahtlemata jumet ja meil kõigil oleks vahva koos pidutseda. Kindlasti esitan uueks aastaks sisulised ettepanekud.

        Aga püha TAEVAS, kus sa jaksad käima minna selle teema peale. 😀

      • Täpselt sama palju kui see ohkimine kui nõme on EBA. Minu blogisse EI MÜÜ KEEGI TEINE peale minu reklaami ja sel pole absoluutselt mitte mingit seost ühegi võistlusega. See on mu meelest nii jabur vabandus mitte osalemiseks.
        Aga jaa, sellega olen ma nõus, et Mari-Leen peaks lõpetama oma promomise ja lihtsalt tegema. Nagu sina näiteks. Sa ei kiitle KUI TUBLI sa oled, vaid lihtsalt teed ja kukubki tublilt välja. Leenul läheb natuke liiga palju auru enda kiitmisele. Aga see on teine teema.
        Minule meeldib, et on olemas Blogiauhindade üritus ja ma jään osalema nii kaua kuni see kestab. Põhimõtteliselt.

      • Kui inimene annab sulle kotitäie paska ja reeglites on kirjas, et sul lasub osalejana kohustus seda paska reklaamida, siis ole kindel, et sinu blogisse on sponsorile reklaam juba müüdud. Minule on SEE põhimõtteliselt vastik! Aga kui me saaks kuidagi fookuse sponsoritelt ja korraldajale blogijatele ja nende loodud sisule, mina osaleks ka kindlasti – suva, kes teeb. 🙂

      • Ma ei kujuta ette, et mind saaks keegi SUNDIDA kirjutama mingitest asjadest, mis ma saan. Ma never ei teeks seda. Never. Küll aga saan ma natuke aru, miks selline punkt algselt panna taheti.
        Aga jah, fookus sponsoritelt ära ja juba oleks palju parem – nõus. Sel aastal mulle kusjuures täitsa meeldib see, et blogisid õhtulehes tutvustatakse. Ma ei loe väga paljusid blogisid, aga seal on päris huvitav saada ülevaade, kes mida mõtleb ja kuidas blogimist näeb.
        Mu meelest Eestis on blogija selline natuke ära lörtsitud sõna, nagu vaikimisi oleks sees, et see tähendab automaatselt hariduseta töötut. Aga tegelikult ei ole ju nii ja täitsa meeldiv on avastada, et inimesed ei pea end vaid blogijateks, vaid käivad koolis, tööl ja on normaalsed. Mis sellest, et blogijad ka veel:D

      • Ma tegelt ei arva, et “suured” blogijad end “väikesest” paremaks peavad. Ma arvan, et nad peavad end Marimellidest paremaks ja targemaks. Mitu aastat on neile nõu antud, kuidas EBA tõsiseltvõetavamaks teha ja kuidas nad peaksid enda kuvandit korraldajatena lihvima, aga paarike on selle üle ainult avalikult ülbitsenud. Täna on “suured” aga tegudega näitama hakanud, mis nad asjast arvavad, sest nende sõnad ja soovitused lendasid mitu aastat järjest tuulde.

      • No ega ei ole ju ikka küll suva kes korraldab. Kui näiteks Inno ja Irja korraldaksid, siis ka osaleksite või? Ja mu meelest vahet pole kas Inno või Irja või Marimell. Okei, tegelt on küll vahe. Viimased on veel piinlikumad, sest rumalus pritsib igast otsast välja.

  2. Minu meelest ei tohiks instagrammerid blogiauhindadel osaleda… selleks on neil eraldi üritus. Nt ilublogide sektsioonis on Liisa Leetmaa instagrammiga. Ilmselgelt võidab, aga see pole võrreldav vaevaga, mida blogijad näevad.. minu teetassike kogu selles trallis.

    • No Liisa Leetma näeb kindlasti oma Instagrami piltide ja videomaterjaliga rohkem vaeva kui nii mõnigi teine, kes end ilublogijaks nimetab – klikkisin seal paljud lingid lahti ja tavaline pilt oli ikka see, et on tehtud mingid fookusest väljas ilma kompositsioonita pildid aknalaual suva loreali ripsmekast. Kole värk ja tööd ega vaeva pole neis “blogspot” blogides küll nähtud.

      • No ma ei tea, et lõunale minnes söögist pilt teha ja filter peale lükata nii keeruline oleks. Instagrammeritele on playnupp mitte BLOGIauhindade jagamised, thx bye

      • Ma arvan ka, et tegelikult ei ole see instapiltide tegemine midagi nii keerulist. seda saab muidugi keeruliseks ajada, aga ma ei tea kui paljud seda viitsivad ja teevad

  3. Nõustun!
    Praegu on läbi kõlama jäänud, et TUNDMATU võrdub PASK!
    Mul on isegi hea meel, et väga paljud “suured blogijad” ei osale, nad ongi end juba ära ammendanud kuidagi ja hing ihkab värske järele.
    Samas kuigi jah, hääletamise koha pealt on raske, sest kahesaja blogiga tutvuda ja neisse süveneda on üsna raske. Hääl läheb ikka sellele, keda oled kuskilt kuulnud vähemalt.
    Aga tobe lasteaed see mina ei mängi sinuga, sina minuga…ise kõik elukogemusega ja jätavad mõistliku mulje , samas järgmine hetk käituvad nagu tited..

  4. .. piinlik ei ole kõigil eilase asjaga tegeleda ja üksteist poriga loopida, lasteaed.
    ja kui mõni hästi ei blogi siis ta ei võigi seda teha. eriti egod.
    ja kui ei ole tuntud tülinorijad” ja egod, negatiivsed inimesed, siis teised on kõik pahad.
    lisaks, aint pikk ving, tehke oma kambale oma auhinnad ja olge siis koos ja kiitke.
    ..ijah.

  5. Vingujaid ei sallita kuskil. Minu arust ongi parem, et suured ei osale siis on võimalust uutelnormaalsetel turule tulla, uus on alati põnev😀😀😀Marimell on nii tubli, et ta ajab oma asja edasi nii nagu tahab ja õigeks peab ja kui kuulata kõiki vingujaid siis võibki lolliks minna ja kõik putkad kinni panna ja mingi austus võiks olla inimese vastu kes korraldab mis kasvatamatu käitumine nagu… Õnneks marimell tundub nii tugev inimene, et kuulab vingujad ära noogutab ja ajab oma asja edasi😀🎉

  6. Minu arust miskid nõuded võiks ikka seal osalevatel blogidel olla,sest kui listist suvalisi blogisi hakkasin huvi pärast klikkima siis paar neist polnud enam aktiivsedki ja teistel oli viimasest postitusest 2-3 kuud möödas ja lõpuks ei leidnudki kahjuks ühtegi uut blogijat,keda jälgima hakata 🙁
    Marimellidest..nad on väga tublid,aga mõttetult kangekaelsed ja nad lasevad sellega selle EBA kahjuks põhja ka ..isegi see vabandav postitus blogijatele oli kirjutatud lihtsalt kirjutamise pärast ja selles polnud kübetki siirust.
    Aga andsin oma hääled Sinule ja Merjele ja olete minu silmis võitjad ka ilma EBA tiitlita!

  7. Küsimus Eveliisile: kui sa võidad nüüd EBAl (ja ilmselt sa võidad), siis kas su võitu ja võidurõõmu ei hakka varjutama need kommentaarid mis päris kindlasti siis tulema hakkavad et nojah, ta võitis ju ainult sellepärast, et konkutrentsi tegelikult polnudki ja sellepärast et teised “tegijad” ju ei osalemnud jne jne. Nagu spordivõistlustel- et kas see selline esikoht tegelikult pakub rahuldust, mis saadi ainult seetõttu et tegelik esikoha omanik kas katkestas või diskvalifitseeriti vms? Saad mu küsimuse mõttest aru? Võib olla kirjutan liiga segaselt.. 🙂

    • Ma saan su mõttest aru, aga ma pean täiesti ausalt ütlema, et mul on ükskõik, sest ma ei ole kunagi osalenud koha ja võidu pärast, need ei anna mulle mitte midagi. Ja mis puutub kommenteeridesse, siis tead, inimesed leiavad alati põhjuse, miks ja mida susata;)

  8. Ma arvan, et igal blogijal on võrdselt õigust osaleda ja tegelikult on tore, kui inimesed ka väikestest kaladest rohkem teada saavad. Ise hoian lihtsalt kõigest Marimelli korraldatavast eemale, sest nad on parajad kiusajad, iga natukese aja tagant kuulen, keda nad jälle oma blogis paksuks või koledaks on sõimanud. Ja nõus ka sellega, et blogid, mille poolt hääletada saab, võiksid vähemalt aktiivsed olla.

Leave a Reply