Ma PEAN kaalust alla saama!//Get inspired by Jo

Et kõik ausalt rääkida, siis tuleb alustada sellest, et ma ei vingu niisama, et vihkan oma paksu ja lodevat laiskloom Sid keha, vaid jälgin oma toitumist ja teen ka täitsa korralikult trenni. Või noh võiks teha veel rohkem, aga kui kubjas tagant ei piitsuta, siis tuleb laiskus kontidesse. Kaks korda nädalas on siiski parem kui mitte midagi eksju?

Kaal ei ole ikka veel langenud pean ma oma sõbrannadele üle päeva tunnistama ja ilmselt pean ma minema psühholoogi juurde, et saada aru, mis siis mu lapsepõlves juhtus, et ma ei ole nõus oma kilodest lahti laskma. Kui nali kõrvale jätta, siis kaalunumbrist on mul suva – see ei näita suurt midagi, aga jah ma olen ikka sama paks ja lodev kui kuu aega tagasi.

Miks ma PEAN kaalust alla võtma? Te ju teate, et riided ja (Eesti) disain on minu mitteniisalajane salakirg. Kui pool minu garderoobist võiks vabalt olla studioaugustilikult must-valge, siis teine osa sellest garderoobist oleks selline nagu allolevas Kriss Sooniku videos. See viimane outfit karjub minu nime. Samuti karjub see outfit “for the love of God, võta kaalust alla naine, sest sellised riided EI SOBI paksudele nagu sina!”  Ja just selle pärast, et ma saaksin ka ÄGEDAID RIIDEID kanda PEAN ma alla võtma!

 

Mai jakk/jacket SIIT

Mai lühikesed püksid/shorts SIIT

Kristel polo suspender top SIIT

 

7 thoughts on “Ma PEAN kaalust alla saama!//Get inspired by Jo

  1. Mul oli nii, et trenn-trenn-trenn, jälgisin toitu, jalgsi tööle jne ja kilod ei kadunud kuhugi. Mitu-mitu aastat. Ja siis mandliopp, 10 päeva kõige õudsamat valu, niiet rohtu ka ei tahtnud võtta (aga pidi), sest see tähendas neelamist. 10 päeva hiljem -miinus kümme kilo. Ja nad ei tulnud tagasi. See oli 5a tagasi, tänaseks kaks last sünnitatud ja kaal püsib samas numbris.
    Ma ei saa nüüd soovitada mandlioppi (ega 10-päevast nälgimist), aga mõnikord asjad ise juhtuvad.

    Suvel on see hea, et saab ainult värskest toituda. Ma olen paar nädalat praegu peaasjalikult maasikatest toitunud ja vähenenud on sentimeetrid. Üldse ei kurda 🙂

    Rattasõit on ka hea plaan. Eriti et retrorattad ise on juba tõsine trenn, nii rasked 🙂 poodi ja tagasi, poodi ja tagasi. Lapse/laste jaoks käru ka ratta külge ja see on nagu trennis koormuse lisamine 🙂 Eriti kui laps(ed) jonnivad, et (sisesta üks kõik mis põhjus) – lisad aga tempot, et ruttu sellest jonnist pääseda.

  2. Kaalust alla võtmisel mängib nii palju tegureid, et olllallaa, ei jõua neid kõiki jägidagi. Üks on kindlasti vitamiinide ja mineraalide tasakaal. Teadmata sinu toidulauda, ma lambist soovitan mõelda läbi, kuidas sul b-vitamiinide grupiga on, sest need on energiavahetuse mõttes väga olulised. Ma ise võtan nt neid samasid Placent Aktive juuksevitamiine lisaks (sest juuksed otsustasid talvel peast ära kukkus :S) ning mingi hetk avastasin, et mu ainevahetus on paremaks läinud ning väga kergelt juurde enam ei tule, kehakaal stabiliseerus ja üldse on hästi 🙂 Minu vanuses (st 37-aastasel) pole see enam teatavasti nii kiire. Placent Aktive sisaldab ju suures koguses b-grupi vitamiine. B-kompleksvitamiine tasub kindlasti vaadata ka iHerbist, seal on ikka hulga odavam. Võin sealt ka soovitada, kui peaksid leidma, et tahad tellida. Ega see muidugi niiiii lihtne ole, et võtan B-vitamiine ja ongi lahendatud, inimkeha on imeline ja keeruline, aga vahel on lahendused siiski ka lihtsad 🙂

      • Huvitav, ma näen seda postitust ainult oma reader-ist. Arvasin ka, et antidepressandid sind kindlasti mõjutavad. Seepärast ma mõtlesingi kohe b-vitamiinidele, sest need on närvisüsteemile väga olulised. Teine asi – omega3 korralik lisand. Oma ema pealt näide olemas – kui võtab korralikult omega3 lisandit, siis ta antidepressante ei tarvita, on hulga rahulikum ja ise ka ütleb, et tunneb end paremini. Kui ei võta pikemat aega, siis hakkab pihta jälle. Omega3 ka jälle ajule, närvisüsteemile. Olen näinud ühte videot lapsest, kes suurte dooside omega3 tarvitamisel hakkas jälle rääkima ja liikuma. Kas see oli nüüd JUST see, mis aitas, jumal teab, aga nii need lapsevanemad väitsid. Aga samas ma olen lugenud inglise keeles ajust ja selle tervisest raamatut, kus rõhutati väga kohe omega3 ja EPA ning DHA tähtsust ajule ning närvisüsteemile. Neid rasvhappeid saame vaid toidust ja keha neid ise ei sünteesi. Kui on puudus, on kehas põletikulised protsessid kerged tekkima ja tekivadki.

Leave a Reply