Aitäh, Perekool! Siiralt aitäh!// This is why she looks 15 years older, I really though she is 45+ and not 35

Et kõik ausalt ära rääkida pean ma alustama kaugemalt. Läheme ajas tagasi nii umbes 17-18 aastat. See oli aeg kui popp oli olla pruun. Ja mitte saada pruuniks teiseks juuliks, vaid olla pruun. Kogu aeg. Päike oli mu parim sõber. Ma olin igal vabal hetkel päikse käes siruli. Päikesekaitsekreemi ei ole ma oma elus kunagi kasutanud. Tädi Helju (tark naine!) ütles mulle kogu aeg – Eveliis, ära päevita, see ei ole kasulik, nahk läheb vanaks ja kortsu. Kas ma kuulasin teda? Ei, muidugi mitte. Lisaks hakkasin ma hoopis solaariumis käima.

Umbes 18-aastaselt hakkasin ma suitsetama. Suitsetasin kuni ma rasedaks jäin. Lihtne matemaatika ütleb, see teeb 15 aastat. Ülikooli ajal olin ma kõva pidutseja. Kõik olid. Kolmapäeval, neljapäeval, laupäeval klubis. Nädalast nädalasse. Kõik käisid. Varahommikuni klubis. Natuke magada. Loengusse. Ja nii see trall kestis aastaid.

Tädi rääkis mulle, et oota kuni 35 saad, siis hakkad vananema ja nägema, mida päike ja vähene magamine teeb. Mis te arvate, mis ma talle vastasin? Pähh, suva, 35-aastaselt ma olen nii vana, et vahet enam pole, milline ma välja näen. Tunnistage ausalt, 20-aastaselt tundus teile ka, et 35-aastane on ikka jõhkralt vana.

Ootamatult sai 20-aastasest minust 37-aastane. Peegel on mul olemas ja kuigi ma enam ammu ei päevita, ei suitseta juba neli aastat, pidutsemisest ei tea ma suurt midagi, on mul nagu öeldud kodus peegel ja ma näen, et kõik see on oma jälje jätnud. Lisaks ilmselt ongi mul ka selline nahk, mis kiiremini kortsu läheb. Rasked silmalaud olen ma isapoolselt suguvõsalt pärinud. Just eile vaatasin isa pulmapilti ja kuigi ma leian, et mu isa on täiega kena mees, siis ma nägin ka oma silmalaugude tulevikku. Kortsudest ja silmalaugudest hoolimata ei ole mul enesekindlusega kunagi probleeme olnud ja nii ei ole ma end kordagi veel vanana või koledana tundnud. Muidugi olen ma mõelnud, et ühel hetkel ei välista ma ei süste ega võib olla isegi lõikusi, aga ma mõelnud selle peale veel väga. Ei lasknud end häirida. Avaliku blogijana, kelle mõnikord teravaid arvamusi loevad päevas tuhanded inimesed, kuulub minu ellu ka kriitika. Aastatega on mulle paks nahk (sõna otseses mõttes ka) selga kasvanud, suur osa asjadest läheb ühest kõrvast sisse ja teisest välja, kuid osa kriitikast paneb ikka mõtlema. Ja kui päevast päeva kuulda kommentaare oma välimuse kohta, siis see hakkab ikkagi mõjutama. Hakkadki mõtlema, et aga kui vana ma siis tegelikult teiste arvates välja näen?

Läksin ekstra õhtul Perekooli foorumisse, et mõned näited leida. Ei pidanud palju otsima, sest üks viimase aja populaarsemaid arutelusid Malluka autokooli kõrval oli just minu välimus:

  • Eks ta sellepärast on vanusest 15a vanem välja näebki, ma tõsimeeli arvasin, et tegu on 45+ inimesega, aga et 35a seda ei arvaks elus.
  • Pidev ving, irin, negativism, rahulolematus kõige ja kõigiga muudab ka inimese vanemaks.
  •  Tema on üks neist kes kohe kindlasti näeb oma east tunduvalt vanem välja. Ta ise teab seda ka ja laseb ennast enamasti päikseprillidega pildistada.
  • Ma olen sama vana, kui tema aga selline tädi küll välja ei näe.
  • Nii kaugelt näeb mu vanaema ka 35a välja
  • Karm.Mõne vastu on ikka elu väga ebaõiglane. Või on ta siis ise kõik teinud, et nii kehv välja näeb. Seda viimast ma väga ei usu, järelikult ikka totaalne ebaõnn.
  • Kaldun arvama, et Seljakoti kiire visuaalne vananemine on tulnud sellest, et ta on oma näolihased “kandnud” selliseks. Hoidnud pidevalt nägu pinges, krimpsus, mossis ja üleüldine rahulolematus – selline näolihaste hoiak ongi nüüdseks jätnud püsiva jälje näkku. Ma teeks tema asemel kodus näkku kupumassaaži või tavalist massaaži, lõdvestab lihaspinget näos.

See on vaid üks lehekülg kommentaare. Ma ei oleks kunagi uskunud, et ma ütlen  aitäh kõikidele Perekooli kägudele, sest kui te poleks mu välimust järjepidevalt kommenteerinud, ei oleks ma Medemis Clinic´u poole pöördunud. Esialgu konsultatsiooni sooviga, aga kõik läks nii kiiresti, et juba esimesel kohtumisel üleeile panime me paika, mida minu näoga teha võiks ja juba eile käisin ma esimesel protseduuril – otsmiku horisontaalkortsude ja “kurjusekortsu” botuliinisüste tegemas. Teate, mis on naljakas? Kui ma konsultatsioonile läksin, anti mulle kätte peegel ja küsiti, et mis sind siis kõige rohkem häirib. Ma pidin ausalt vastama, et tegelikult ei häirigi mind otseselt midagi, aga kuna tänapäeval on olemas kõik võimalused, et parem välja näha, siis miks kannatada kommentaare ja näha (väidetavalt) vanem välja kui 37. Kokku sai konsultatsioonil lepitud, et teeme kolm protseduuri: botuliinisüstid, korrigeerime ülalaud ja protseduuride vahele teeme ka IPL fotonoorenduse kuuri, et eemaldada pigmendilaigud ja parandada naha üldist toonust. Ajaraamiselt peaksin ma saama teile enne ja pärast pilte näidata veebruaris.

Süstide mõju peaks avalduma näha olema kahe nädala jooksul, kuid teate, ma tundsin end juba eile kuidagi uuesti sündinuna. Mul oli hea meel, et ma selle sammu ette võtsin. Marek naeris kodus, et ju mul ikka kusagil mingi silmarõõm on, et no kelle nimel ma siis nüüd pingutan, et ega ju ometi oma mehe jaoks. Osaliselt on tal õigus, et jah, esimese asjana mõtlesin ma loomulikult enda peale. Oma enesekindluse tõstmise peale. Aga võimalikest silmarõõmudest on mul ükskõik ja teine osa minust mõtles just oma mehe peale. Küllalt on neid naisi, kes keskea saabudes oma välimuse käest ära lasevad ja siis pärast krokodillipisaraid valavad, et mees teisi vaatab. Ei, minu abikaasa ei ole selline, kes vaid inimese välimust hindab, tema esimene reaktsioon oli “aga mind ei ole ju sinu kortsud kunagi häirinud?”, kuid kui silmarõõmude ja muud naljad kõrvale jätta, siis sai temagi aru, miks ma Medemisse pöördusin.

Hoidke siis nüüd pilk peal blogil kui tahate samm-sammult näha, mis edasi toimuma hakkab. Kogu teekond saab teoks tänu koostööle Medemis nahakliinikuga.

*Pealkiri on siiski kerge sarkasminoodiga öeldud. Ega see välimuse kallal tänitamine midagi tänuväärset just pole.

//

To be completely honest with you, I have to go back in time, about 17-18 years. That was the time when being tanned was pop. And not being tanned only in summer time, but to be proper dark. ALL the time. The sun was my friend. I used to sunbathe whenever I could. I was never using sun lotion. Aunty Helju (a wise woman may I add) told me all the time – Eveliis, don’t sunbathe, it’s not good for you. Your skin will get old and wrinkly. Did I listen to her? No, of course not. Instead, I started to visit sun beds more often.

At the age of about 18 I started smoking and I was doing that until becoming pregnant. Simple calculation says that was 15 years all together. In uni I was also a party animal. Everyone was. Wednesday, Thursday and Saturday night was about clubing. From week to week. Everyone was. Dancing in nightclubs until early morning. You had a couple of hours nap, then rushed into lecture. And like that for years.

Aunty warned me to wait until I turn 35, when I will start getting older and see the results of what sun and lack of sleep can do. What do you think I replied to her? Heh, I don’t care, at 35 I’m so old that it doesn’t matter how I look. Be honest, even you felt at the age of 20 that 35 is seriously old.

Before I realized, 20-year old me had turned 37. I do own mirrors and though I haven’t sunbathed for a long time, have lived smoke-free life for four years, and don’t know the meaning of the word partying, like I said I have mirrors at home and I can see the outcome of all the above. Probably I also have the sort of skin that wrinkles quicker and easier. Heavy eyelids are inheritance from my dad’s side of the family. I was actually looking at his wedding picture recently and I must admit, though my dad is a gorgeous looking man, I could see the future of my eyelids. Despite the wrinkles and the heavy eyelids, I have never had problems with self-confidence and I have never felt old or ugly. Of course I have had thoughts about injections or operations, but never too deep or serious. I wasn’t bothered. Being a public blogger, whose sometimes very sharp opinions are read by thousands of people a day, criticism has become a part of my life. Over the years I have become thick skinned (literally), so majority of it all just comes and goes. But there are some sayings that make me think and if you hear comments about your looks on a daily basis, it will start to effect. And you start to think HOW old do I look then?

I extra went to internet forum to find some examples, which wasn’t really that hard as one of most popular discussion was actually about my looks:

  • This is why she looks 15 years older, I really though she is 45+ and not 35.
  • Constant whining, negativism, dissatisfaction with everything and everyone makes people look older as well.
  • She is definitely one of those, who appears older than she really is. She knows it and that’s why she is usually wearing sun glasses on photos.
  • I am the same age as her, but don’t look an oldie as she does.
  • From a distance even my grandmother looks 35.
  • Tough. Life is so un-fare to some people. Or maybe she has done everything she can to look so bad. I don’t believe the latter, so it must be total lack of luck.
  • I think that the visual quick aging of Backpack is because she “has worn” her facial muscles like that. Having her face constantly tensed up, wrinkling, sulking and general resentment – the facial muscles remember this position and have now stayed like this. If I was her, I would give my face cup massage at home. Or even normal massage would help to ease the tensions in face.

This is only one page worth of commentaries. I would have never thought this, but I sincerely have to say THANK YOU to you all in the forum. If you hadn’t constantly criticized my looks, I would never have gone to Medemis Clinic. At first I went there only to have a simple consultation. But everything moved so fast, that on the first appointment on Wednesday we came up with the plan on what to do with my face and already on Thursday I went for my first procedure – botulinum injections into forehead. You know what is funny? When I went for my consultation, they gave me a mirror with a question – what is bothering me the most? I had to be honest and say that nothing is really bothering, but as now days we have the possibility to look better, then why put up with the comments and (supposedly) look older than 37. We agreed on the consultation to do three procedures – botulinum injections, correcting eyelids and in between these two procedures also carry out IPL photorejuvenation cure to remove pigmented spots and improve the general health of my facial skin. In theory I should be able to show you before and after pictures in February.

The effect from injections should be visible in two weeks, but I felt like a new born already on the same day. I was so glad to have decided and do this. Marek was laughing at home that I must have feast for eyes somewhere, because of whom I am doing all this as obviously I am not doing this for my husband. He is right, partially, as first and foremost I was thinking about myself to raise the level of my self-confidence. And of course I was thinking about my husband. I don’t care about any feasts for eyes. There is far to many women, who stop taking care of themselves when mid-life arrives and cry later, because the partner/husband is looking at other women. No, my husband is not one of those, who only appreciates the look. His first reaction was “but I have never been bothered by your wrinkles”. In the end though, if we leave out all these jokes about feasts for eyes, then even he understood why I went to Medemis.

Keep an eye on the blog now if you want to see step-by-step what is going to happen. All this journey will be happening thanks to the co-operation with Medemis.

* The title is written with sarcastic tone in it. In the end of the day, it is not nice to hear criticism about you and your looks.

32 thoughts on “Aitäh, Perekool! Siiralt aitäh!// This is why she looks 15 years older, I really though she is 45+ and not 35

    • Need ei olnud absoluutselt valusad. Mult küsiti, et kas ma üldse midagi tundsin ka, sest ma ei teinud ühtegi häält, liigutust vms.
      Kui ma olen üle elanud sünnituse ja kannatan välja kulmude tätoveerimise, siis kõik muud valud on köömes. Välja arvatud hambaarst. hambaarsti kardan nagu tuld j ailma tuimestuseta suud lahti ei tee

  1. Mina hullult tahan teada, kuidas laugude korrigeerimine käib. Mul ka pärilikult rasked laud ja ma näen nii kuri välja kui ma ise nö “silmi ärksana ei hoia”. Nii et palun väga põhjalikke blogipostitusi sel teemal!

    • Laugudest tulevad põhjalikud postitused, luban. Paljud on uurinud juba ja kuna ma hetkel jään vastuse võlgu, siis novembri lõpus olen juba targem ja saan oma kogemust jagada.

    • Ma käisin aprillis ülalaugude lõikusel, Christinas Clinicus. Mis ma oskan öelda… tehti narkoosis, äravajumise ega ärkamise juures midagi ebameeldivat ei olnud, jupp laugu lõigati lihtsalt vahelt ära, paranes suht nõiaväel ja tulemus on väga kena, ikka hoopis värskem ilme 🙂 Mul hakkasid laud ikka juba ripsmetele vajuma, olen 39. CC hindas esmasel konsultatsioonil selle probleemi mul pärilikuks.

      • Mul hakkavad ka ripsmetele vajuma ja tegelikult pole asi ka ainult välimuses, vaid need laud tekitavad raske tunde. Võimalik, et ma muidugi kujutan seda ette, et oleks rohkem põhjust laud korrigeerida, aga mind on eluaeg (suht varakult ei olnud mul juba laugu näha), et ma ei ole kunagi saanud lauge meikida, nii et sellel ka mingi point oleks.

      • Ma enne 20ndat eluaastat veel sain lauge meikida, mingi ähmane mälestus oli siiani sellest ajast… Nüüd kannatas isegi silmalainerit kasutada 😀

      • Tere!
        Kui see hinnati pärilikuks ja kui segab juba nägemist,maksis haigekassa? Ei,siis kalliks läks?

  2. Ma ei suhtuks botoxisse nii kergekäeliselt. Olen ka korra lasknud süstida otsaesist ja ei iial enam! Esialgu polnud midagi, aga kui nädala pärast otsmik enam ei liikunud, oli väga ebameeldiv tunne. Ja algasid uuesti paanikahood, millest olin olnud vaba juba aastaid. Saan seda seostada ainult botoxiga, sest muid võimalikke tekkepõhjuseid tol hetkel ei olnud. Ja kui googeldasin, siis tuli inglise keeles meeletult vasteid, kuidas botuliin ikkagi imendub ka kesknärvisüsteemi ja võib seal midagi tuksi keerata.
    Aega võttis ja sain uuesti ennast tasakaalu, aga botoxit ei süsti enam iial. Nasaalvagude täitesüste teen siiani kord aastas ja nendega väga rahul.

    • Ma kindlasti mitte ei suhtu sellistesse asjadesse kergekäeliselt, olin sellele pikalt mõelnud ning tegelikult sai ka võimalikud kõrvanähud jms endale selgeks tehtud, nii et ma esimese hooga ei julge uskuda, et see ohtlik saaks olla. Mõne aja pärast oskan oma kogemusest rohkem ja täpsemalt rääkida

  3. Botoxit kasutavad ka neuroloogid lihaspingete leevendamiseks, ses mõttes väga vast karta pole vaja. Mis võimalikest kõrvalmõjudest sulle räägiti?
    Botoxi jama on selles, et selle mõju kestab ju nii vähe aega: 5-9 kuud. Aastas vähemalt korra tuleks teha ja pmst jäädki käima kogu elu, sest nägu ju ikka liigutad edasi. Ses mõttes olen veidi kahtleval seisukohal. Kauem noor tahaks olla küll :).

    • Ma sellepärast nagu olengi edasi lükanud neid süste, et noh siis peakski ju käima jääma ja ma arvasin ausalt, et see on meeletult kallis. tegelikult ei ole üldsegi nii hull ja ma mõtlen, et kas 40-aastasel naisel on liiga palju aastas ca 200 eurot kulutada või mitte selleks, et näha parem valja? Vist ei ole ju tegelikult?

      • Kõrvalmõjudest oli lihtsalt see, et pea võib valutama hakata esimestel päevadel ja no siis et süstil võib olla kaks varianti – et ei mõju üldse või langevad kortsud alla, aga need ikka pigem väga äärmuslikud variandid. Ma ise näen näiteks igatahes juba kuidas kurjuse korts hakkab taanduma.

  4. Mina lasin botuliini süste lauba põiki kortsudesse teha tänavu aasta aprillu lõpus. Tulemus oli supere, aga…hetkel, kui protseduurist on möödas vaid pisut üle 4 kuu on kortsud tagasi. Suht nõiaring, sest paganama ilus oli sileda laubaga olla.

    • Ma olen tuttavatelt kuulnud et 6-9 kuud, aga eks ole näha kaua mul püsib. Eks ta muidugi üks paras nõiaring on, sama nagu juuste värvimine ja muud iluprotseduurid.

  5. Oled tubli ja julge naine! Botox on ainuke asi, mille peale mina ka olen mõelnud, sest kümme aastat igapäevast kontaktläätsede silmapanekut ja silmast ära võtmist tekitasid otsaesisele korralikud künnivaod – ma ei ole kunagi osanud seda protseduuri teha ilma kulme kõrgele kiskumata. No aga torkimine ja maksab ka ja… Ma parem lähen püüan endale homme laadalt leida üht imetoredat käsitöökreemi, mille nimi on küll “kätevõie”, aga näkku määrides teeb naha kuivemaks ja elavamaks ja justnagu silub kortse ka – ainult et ma ei mäleta selle kreemi tootjat ega toimeainet, loodan müüja näo ära tunda. Küllap ei ole nii efektiivne, aga toimib ilma torkimata.

  6. Ma olengi aru saanud, et botuliini süst püsibki ajutiselt ja sõltub inimese ainevahetuse kiirusest ning selle 4 kuu jooksul väheneb harjumus kortsutada (tumuse tõttu ei ole seda lihtsalt mugav teha), mis omakorda muudab naha siledamaks 🙂 Teine variant on täitmine, aga seda vist kurjusekortsule ei tehta. Või oli see lihtsalt lihtsustatud viis seletada kuhu käib botoks ja kuhu täidetakse.

  7. Nii tore ju! Päris tõsiselt.
    Minul on ka otsaees päris sügav korts,mida sooviks tulevikus hajutada ja eks siis tuleb ka see raha leida. Kallis ta mingis mõttes on,aga mitte ju kallim,kui korrapäraselt küüntes/ripsmetes/juuksuris käia? Ma arvan,et need süstis teevad sind palju nooruslikumaks ja eelkõige rahulolevamaks. Mitte,et minu arvates su välimusel midagi viga oleks,aga noh saad aru küll.
    Palju õnne igaljuhul ja tore,et sulle pakuti!

  8. Mina olen nüüdseks paar aastat lasneud teha botoxit kanavarvastesse ja kurjusekortsu. Kaks korda aastas. Üldiselt hakkab peale 4-ndat kuud hajuma ja no siis veel paar kuud kannatab olla ja siis tuleb juba uuesti süstida.
    Olen väga rahul, varem raiskasin arutult raha silmakreemide jms peale, kasu ei mingisugust. Nüüd on aga tulemus alati suurepärane.

  9. Pingback: Kuidas ma muutun? – estonianwithabackpack

  10. Pingback: “Ma olen sama vana, kui tema aga selline tädi küll välja ei näe.”

  11. Pingback: Ühe telesaate valguses ehk kisun end paljaks | Eveliisi eluviis

Leave a Reply