Väike väänik anna asu, et ma suureks eal…

Ma olen viimaste päevade jooksul nii palju mõelnud. Karma peale. Et lõpuni aus olla, siis ma ei ole mitte kunagi karmasse uskunud, mu meelest on see vaid lollide inimeste lohutus. Tegelikult on tegudel ja tagajärgedel alati hoopis muu põhjus kui mingi sõnaseletamatu karma. Olgu selleks siis meie lollus, laiskus või naiivus. Karmat kui sellist ei ole ma uskunud kuni selle hetkeni kui kõik hakkas rahakoti vargusest peale viltu kiskuma. Karma, öeldi mulle ka kommentaarides. Lõpuks hakkasin isegi nii mõtlema. Kirjutasin ka ühele sõbrannale, kes mind alati maa peale tagasi toob ja ta vastas mulle – Miks sa arvad, et karma sind defineerib, kas sa ei arva, et asi on hoopis selles, et aeg on täiskasvanuks saada. Mõtle nende naistel peale, kes meile “Mad Men´is meeldivad. Millest nad õpivad? Oma vigadest!

See vastus jäi mind kummitama. Selles mõttes, et mu sõbrannal oli õigus. Ma olen elanud nagu Pipi Pikksukk, muretut elu, kus probleemidel on kombeks iseenesest või teiste abiga laheneda. ma ei ole ise pidanud rohkem tegema kui natuke nutma ja end haletsema kui ikka on olnud keegi, kes on appi tulnud. Mina ISE ei ole pidanud probleeme lahendama. Küll on probleemid lahendanud minu eest Marek, emme, issi, vanaema, tädi Helju, õde, sõbrannad, aga mina ise olen ikka olnud Pipi Pikksukk. Või muretu suveliblikas. Tööalaselt ma ei ole kunagi tahtud olla Pipi Pikksukk ega liblikas, aga eraelus on see alati olnud justkui minu lahendus. Ma olen naernud teiste üle, kes on metspardina tegelikkuse eest põgenenud, saamata aru, et ma ise olen kõige suurem haavatud metspart. Ma olen ise valinud elada eluvales, et saan ISE hakkama, aga tegelikult ei saa. Ma olen alati vajanud kellegi tuge, et hakkama saada.

Mul on hetkel võrratu töökoht. Töökoht, kus ma olen (ja pean olema) täiskasvanu. Sarm ja inimeste tundmine aitab kindlasti kaasa, kuid see ei ole mäng, see ei ole selline mäng nagu blogi, kus ma ütlen välja kõik, mida tahan ja sellel ei ole tagajärgi. Valedel väljaütlemistel võivad olla väga valed tagajärjed. Tööalaselt oskan ma end (üdldjuhul) kontrollida. Oskan olla täiskasvanu ja oskan võtta vastutust.

Miks ma ei oska seda eraelus? Miks ma ei oska seda blogijana? Eraelust ma metspardina ära põgeneda ei saa. Ma pean õppima elama. Aga kas ma pean blogima? Kas ma pean olema see vuhatud Gregers Werle, kelle “hingeõhk haiseb ja kes ei saa piisavalt keppi, et rahul olla eluga”? Üks on selge. Blogimist ma jätta ei saa. Ma jumaldan seda totakat hobi.  Suud kinni ma hoida ka ei oska, blogijana. Aga kuidas elada nii, et mu blogi ei kahjustaks mind isikuna, ei kahjustaks minu ettevõtmisi ega tuleks mulle tagasi (oletatava) karmana, mis mu rahakotist tuhandeid eurosid viib? Siikohal olen ma ikka nagu Pipi Pikksukk, väike väänik, kes ei taha suureks kasvada, aga samas tahab elada nagu täiskasvanu. Siia valemisse on viga juba eos sisse kirjutatud.

Ma olen omadega nii (karmast) löödud, et masendus läheb aina suuremaks. Nädalavahetusel oli mul muide vestlus ühe inimesega, kes küsis, kas ma olen õnnelik. Vastasin jaatavalt, sest jah, hoolimata kõikidest nendest jamadest ja (sisemistest) kriisidest olen ma õnnelik ja ka tänulik kõige selle üle, mis mul olemas on. Kui ta küsis minult, mida ma elult tahan, vastasin, et ei midagi muud, kui olla õnnelik. Selle peale vastas ta, et ahhhaaa, sa siis ei olegi ikka õnnelik, sa tahad õnnelikuks saada.

Mu  aju läks errorisse. Totaalselt. Ma ei tea enam, kes ma olen ja mis ma olen,

 

 

 

13 Comments Add yours

 1. Helen says:

  Mulle nii meeldib see office-look, mis sul pildi peal. Palun eraldi postitust 🙂 igasugu muu n-ö moepostitus – sa pole ammu teinud.

  Like

  1. Eveliis says:

   Aitäh! Office lookid on mul väga lihtsad tegelikult ja siin mängib hästi olulist rolli täpselt minu ( meie kõigi) jaoks tellitud superheast materjalist särk. 36kraadises palavuses on materjal ülioluline. Või no üldse messidel.

   Like

 2. Anu says:

  Mis on õnn? Ma viimasel ajal defineerin pigem läbi rahulolu, et kas ma olen rahul? Ma olen rahul, sest kõik võimalused on olemas, ma olen rahul, sest ma näen sihti, kuhu püüelda, ma olen rahul…
  Õnnega seostub mul alati Maeterlincki Sinilind, kus muudkui püüad midagi, mis on tegelikult sul olemas aga sa lihtsalt ei taipa seda, ei märka seda.
  Kui ma ütlen, et tahan olla õnnelik, kas sellest saab lugeda, et praegu ei ole? Ma olen õnnelik ja tahan olla õnnelik – võib ju ka nii.

  Like

  1. Eveliis says:

   No seda püüdsin mina ka väita, et olen õnnelik (rahul?) ja tahan olla õnnelik, et võib ju ka nii?

   Like

 3. Manjana says:

  See on vanakooli tiki-küsimus. Küsid kelleltki mingit suva asja kohta, no näiteks, et kas sa tahaksid targem olla ja kui ta tahab, siis ütled, et no ju sa arvad siis, et oled rumal ja kui ei taha, noo siis on niiehknaa rumal.
  Et su sõbranna mängis sinuga- ära võta südamesse ja teine kord ära jäta oma käekotti nii, et teised näevad ja ulatuvad su rahakotini paremini kui sa ise. Hajameelsus läheb ka karma töövahendite nimekirja 🙂

  Like

 4. lalalalla says:

  aga mille pärast sa stressad? mis su elus on nii halvasti?
  või kellele sa liiga tegid, et seda kõikke karmaks pidasid?

  Like

  1. Eveliis says:

   Polegi otseselt kellelegi liiga teinud, aga siin kommenteerijad muudkui rõhutavad, et paras mulle selle ja tolle eest, et karma. Lõpuks jääd uskuma.
   Ja usu mind kui ikka korraga varastatakse su arvelt ära raha, millega oli vaja maksta arved ja kaupade eest, siis on ikka korraks päris palju valesti, mis stressi tekitab.

   Like

 5. Kadri203 says:

  üks tore video:

  Like

  1. Eveliis says:

   Ma olin poolt videot näinud, nüüd vaatasin lõpuni. Mõtlemapanev.

   Like

 6. Mir. says:

  Kas said pangast tehingud tühistada ja raha tagasi või kuidas see olukord siis lahenenud on?

  Like

  1. Eveliis says:

   Ei saanud tühistada, tegin avalduse ja saatsin valjavõtte varastatud summadega, aga pole veel vastust saanud. Lootus sureb küll viimasena, aga ega ma enam ei julge loota:(

   Like

 7. Kellukas says:

  Ära võta südamesse, võta suhu eksole 😀 Tegelt tahtsin õelda, et oled kuradima ilus naine ja jätka oma blogiga 🙂

  Liked by 1 person

  1. Eveliis says:

   no vot siis…tundub, et ilu on vaataja silmades, aga aitäh sulle:)

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.