Fotonoorenduse viis etappi

Mäletate eelmisel aastal käisin ma esimest korda fotonoorenduses? Ega ma täpselt aru ei saanud, miks ma seda teen, sest mulle ei tundunud, et mu näonahal midagi viga oleks.  Tuli jutuks ja ma mõtlesin, et aga miks ka siis mitte kui juba niikuinii “totaalse muutumise miniversioon” käiku läks.

Mu nägu nägi välja selline. Etteruttavalt ütlen, et kui ma nüüd tagasi vaatan, siis ma näen kui ebaühtlase jumega muuhulgas mu nahk tegelikult oli. Endale tundus tavaline päevitunud nahk.

img_8345.jpg

Suvega, kui ma küll püüdsin erinevalt varasemast kasutada päevituskreemi, siis ikkagi läks see mul meelest ja päikesega tuli pigment tagasi. Paar nädalat tagasi Medemisse minnes nägi mu nahk meigita välja selline:

img_4947

Kõige hullem ei ole IPL fotonoorenduse juures mitte valu (see ei ole minu arvates üldse valus, vaid tundlikumate kohtade – nina ümbrus ja ülahuul – ebameeldiv) vaid see, milline sa sama päeva õhtuks kui pigment hakkab nahale tekkima välja näed. Üsna ebameeldiv on sellise näoga ringi käia. Eriti kui jumestuskreemi ka maha unustad. Marek tuli mulle õhtul tööle järele ja pidi ukse peal ära minestama. “Issand jumal, mida sa nüüd endaga teinud oled!” hüüatas ta. Sõbrannad said Instagrami pilte nähes samuti šoki. “Mis sinuga juhtus, sul ei olnud ju viimati kui nägime sellist pigmenti!”

Paar päeva on nahk kaetud nagu kohvipuruga. Ida küsis mult ka, miks mu nägu mudane on. Vaikselt vaikselt koorub see lihtsalt maha ja jumestuskreemiga peites on tulemus juba üsna kena. Suvega tekkis mul ostmikule juuksepiiri juurde “gorbatšovi plekk”, mis hakkas mind õ-u-d-s-e-l-t häirima ja andis tõuke uuele protseduurile minemiseks. Ütlen ausalt, et korraks oli täielik pettumuse moment kui ülejäänud pigment oli kadunud, aga see “gorba laik” oli ikka alles. Näete seda siin pildil ka veel, ilmselt teistele ei ole see nii silmatorkav, aga mind häiris see meeletult. Ikka pea peitekreemiga mässama, vandusin ma omaette. Teate ju küll, ma ei ole eriline meigiga mässaja…

Ja siis ühel ilusal hommikul – nädal ja kolm päeva hiljem oli ka see plekk kadunud. Ma päriselt saatsin Medemisse kirja, et uskumatu, aga ma sain oma vastikust laigukesest ka lahti. Ma olin niiiiii rahul.

Kui te arvate, et IPL fotonoorendus on vaid pigmendi eemaldamiseks, siis te eksite. IPL valgus stimuleerib nahas kollageeni sünteesi, mille tulemusena nahk muutub elastsemaks ja pringimaks, kaovad pindmised kortsud ja pigmendilaigud ning nahk on siledam ja noorem. Samuti väheneb põskede punetus, ahenevad poorid ja paraneb aknest kahjustatud nahk. Ma reaalselt tunnen, kuidas mu nahk on säravam, puhtam ja rohkem pingul. PÄRISELT.

Alumisel pildil ei ole ühtegi filtrit ja vaid BB kreem. Kes näeb erinevust?  Ma ütlen teile fotonoorendus on uus must!

Loe ka neid lugusid samal teemal:

Fotonoorendus – kas valus?

Ilu enne vanust

 

 

8 thoughts on “Fotonoorenduse viis etappi

  1. Oled 2 korda nüüd käinud? Mul on üks häiriv pigmendilaiguke, mille pärast olen mõelnud, et ehk peaks midagi leiutama… peitekreem seda pikalt ei peida. Igapäevaselt ma isegi ei mõtle sellele aga vahel mõni inimene on küsinud, et kas see mind ei häiri, siis tekib tunne, et ehk peaks midagi ikkagi ette võtma.
    Kas sarnasema valguse ja sama nurga alt pilti oleks võimalik? Noh et saaks paremini võrrelda enne ja pärast.

    • Jah, kaks korda käinud. Järgmisel nädalal lähen uuesti Medemisse, siis teeme sama nurga alt ja loodetavasti sama valgusega (nüüd läheb ju nii ruttu pimedaks) pildid. Täiesti öö ja päev on:)

  2. Uskumatu et sinusugune daam paneb niisuguse pildi netti – peegel on nii sitane, pritsmeid täis ja keset su kõhtu jookseb peegli pealt mingi okse riba.

    • Uskumatu jah, et see tõde nüüd niimoodi välja tuli. Mis sa teed kui edevus tuleb nii peale, et sitast peeglit paned tähele alles siis kui pilt juba netis kommenteerimiseks üleval. Elu ehh?

  3. Kui kaua see mõju kestab? Vahe on tõesti märgatav ja nii ilus! Tekitab endalegi mõtteid, et äkki ühel hetkel see protseduur ära proovida, et oma aknearmidele leevendust saada.

    • Mina käisin esimest korda jaanuaris, suvega tekkis pigment tagasi, sest olin suht laisk kreemitaja. Aga väidetavalt ei ole rohkem kui aastas korra vaja protseduuri teha, kui just otse päikese käes ei prae. Eks nüüd ole näha:)

  4. Pingback: Fotonoorendus on uus must – Estonian with a backpack

  5. Pingback: Fotonoorendus on uus must – Estonian with a backpack

Leave a Reply