Suvaline enda saba liputamise postitus

Ma usun veendunult, et elu hoiab ägedaid inimesi ja ju siis univerumil on Sinuga praegu mingi oma plaan.  Ja tegelikult oled Sa igatepidi õigel teel, sest toimid oma südame järgi ja elu on nii krdi lühike, et end sundida. Me ikka elame selleks, et iga päeva nautida ja elust rõõmu tunda ja töö peaks väike osa sellest olema, mitte vastupidi, et lihtsalt rügad ja väiksed naudingud, mis tegelikult loevad on elust kadunud… Nii et, VABA KUI LIND sirutad oma tiivad ja Sa oled nii kihvt naine ja Sul naguniil ka äge elu ja toimetamised, nii et FOR SURE midagi cooli tuleb Su tee peale kohe varsti.”

Nii kirjutas mulle üks tuttav kui ütlesin, et lähen töölt ära. See kirjajupp võtabki tegelikult kokku minu ellusuhtumise. Muidugi ei taha ma sellega öelda et mulle ei meeldiks tööl käia või et mulle ei meeldinud oma töö, aga mingil hetkel sain ma selgeks, et ma ei ole absoluutselt kontoriinimene. Mulle ei meeldi tööl käimise rutiin. Ma pean saama liikuda. Nii lihtne ongi. Ma olen seda tüüpi inimene, kes 90% ajast enne teeb ja siis mõtleb, seekord oli vastupidi. Ma mõtlesin ja kaalusin, arutasin tuttavatega, perega, lõin isegi kokku plusse ja miinuseid. Üks tugevaid plusse mu töö juures oli seltskond. Ma olen päris mitmes ettevõttes töötanud ja igalt poolt olen ma leidnud sõbrad, kellega siiani suhtleme, aga ma ei ole kunagi töötanud kusagil, kus kõik töökaaslased on lahedad ning kus töösse suhtutakse justkui mängleva kergusega. Ikka tuleb igal pool ette nagistamisi ja ragistamisi, aga siin ei peetud pikka viha või vimma, vaid töö on ka lõbu. Ma olen rääkinud paari tuttavaga, kellest üks ütles, et ei taha enam tööle minna, sest töö on piin ja teine ütles, et on oma ametis olnud 12 aastat ja vihkab iga hetke oma tööst. Mul on nendest kahju, sest nende elu ongi selline, et elad selleks, et rügada ning väiksed naudingud, mis loevad, on elust kadunud.

Eile kui töökaaslased mu “ärasaatmispeole” (jap, sõnavääratus, mille võtsimegi kasutusele) tulid lillede ja kookide ning kingitustega olin ma kergelt öeldes šokis. See oli nii armas ja nii soe tunne, et olen tegelikult inimestele korda läinud. Eks ma olen neid töökohti enne ka vahetanud, aga ei saa öelda, et ma alati oleks soojade tunnetega ära läinud. Küll on mind koondatud, blogi pärast vallandatud või olen ma riidu läinud, lillede ja kingitustega on mind varem vaid korra ära saadetud. Lauluga mitte kunagi!  (ma ei tea, miks see video valetpidi on, aga kuulake selle naise häält! ma olen üsna kindel, et üht tema ja ta bändi lugu võib varsti raadios kuulda!)

 

Aga mis edasi?

See kõlab võib olla uhkustamisena, aga mul ausalt on selline huvitav oskus olla õigel hetkel õiges kohas ja uksed tõepoolest avanevad justkui ise. Kuigi ma olen uue töö juba vastu võtnud (see lihtsalt tuli minu juurde!), on elu mulle juba pakkunud nii palju uusi võimalusi,  tundub nagu oleks korraga tööpakkumised puu otsas kasvama hakanud, ma olen tuttavaks saanud nii paljude põnevate inimestega, ma olen sattunud seltskondadesse, kuhu ma varem ei oleks sattunud, ma olen käinud üritustel, kus ma pole varem käinud, mu postkast on täis erinevaid kutseid… Ma liigun! Edasi. See on nii pagana lahe! Ma isegi tunnen lõpuks, et mul ei ole antidepressante vaja. Elu on nii imeline, kui sel lasta juhtuda.

Mati Nykänenil oli õigus: “Elämä on laififi ja elu on inimese parim aeg.”

 

6 thoughts on “Suvaline enda saba liputamise postitus

 1. Pühendusega Sinu uuele ja põnevale eluetapile, kasutan Doris Kareva sõnu:

  Sa ei ole kellestki parem.
  Sa ei ole kellestki halvem.
  Sulle on antud maailm.
  Näe, mis seal näha.

  Hoia seda, mis on
  su ümber, hoia, kes kõrval.
  Kõik olendid omamoodi
  on naljakad.

  Kõik on õrnad.

  Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.