“Burn the candles, use the nice sheets, wear the fancy lingerie. Don’t save it for a special occasion. Today is special.”

Kui ma olin laps, siis meil olid olemas pidupäeva nõud, mida kunagi kapist välja ei võetud, sest ükski päev polnud piisavalt eriline; meil olid pidupäeva noad-kahvlid, mida kapist välja ei võetud; meil oli palju asju, mis olid mõeldud vaid erilisteks puhkudeks, mis suure tõenäosusega kunagi kapist päevavalgust ei näinudki. Kui ma Tallinnasse kolisin, tahtsin ma emalt neid “pidupäevanõusid” endale. Ema raputas pead ja ütles, et hull oled või, need on pidupäevaks. Läks mööda üle kümne aasta (ilma ühegi piisavalt piduliku sündmuseta, et ma oleks neid kapist väljas näinud) kui ema lõpuks need oma kolimise käigus mulle andis. Esimese hooga panin ma ka need kappi ära, sest tegu on ikkagi pidunõudega, aga hetkel, mil ma kapi lahti tegin, mõtlesin ma, et ei, ma ei lähe traditsioonidega kaasa. Iga päev võib olla pidupäev! Milleks oodata. Nii me söömegi igapäevaselt ema pidupäevataldrikutelt ning mu lapsepõlves kallimaks kui kullakoormad hinnatud välismaalt toodud (vist hõbedast) söögiriistadega. Kõlan nagu reklaam, aga me oleme lihtsalt seda väärt.

Nii on ka riiete ja jalanõudega. Kes mäletab, see mäletab, et suurt midagi vanasti saada ei olnud ning välismaalt saadud uhkemad asjad pandi kappi erilisi sündmusi ootama. Mitu korda pidi onu Oskar mulle pakke saates juurde märkima – “hakake kohe kasutama, ärge oodake erilisi hetki!”. Nõukaaja inimese harjumused olid visad kaduma ning nii mitmedki popid talvesaapad jäid erilisi hetki oodates mulle väikseks. Ma ei tea, kas see ongi mingi nõukaaja taak või mis värk meil nende eriliste hetkedega ootamisega on. Kas ma peaksin selle imelise satiinist hommikumantli kappi panema erilist aega ootama või tohin ma end igal hommikul kohvi juues hommikumantli nime väärilisena (Queen) tunda? Ma valin viimase.

8e0cf820-e5a5-4954-888d-6803a2753cdb

Sugar Skin Queen hommikumantli leiate Pesubutiigist SIIT

Sugar Skin on Pesubutiigis uus bränd Lätist ja minu arvates on nende pesu näide sellest, et lihtne (ja mugav) saab olla superseksikas. Vaadake ise! Lätist ikka tuleb häid asju – Madara, Stenders, Karums,  Positivus,  nüüd siis Sugar Skin… Ei saa me läbi Lätita. Mulle meeldib. Mulle on Läti alati meeldinud.

79804226_804305233354301_4781989898439622656_n.jpg

Lugesin hiljuti ühest foorumist aluspesu kohta, kus naised arvasid, et igapäevaseks kandmiseks sobivad viieeurosed aluspüksid, aga pidulikumate puhkude pesu on siis natukene kallim. Milline on piisavalt eriline hetk selleks, et kanda ilusat aluspesu? Minu jaoks on eriline hetk iga esmaspäev, teisipäev, kolmapäev, neljapäev, reede, laupäev ja pühapäev. Jah, eks muidugi on mu pesusahtlis ka nii öelda argisemaid komplekte, kuid mitte miski ei keela mul selga panna kaunist pitspesu sinisel esmaspäeval. Keegi kirjutas seal, et eriline pesu on vaid suhte alguses oluline, et hiljem lähed ikka üle mugava puuvillase aluspesu peale. Ma ei saa aru. Seksikas, kaunis ja mugav ei tohiks olla sõnad, mis ei sobi ühte lausesse. Kui seksikas ei ole teie arvates mugav, siis te lihtsalt olete vale pesu kandnud. Sugar Skin pesu nägite ju? Oli seksikas? Tundus juba pildult mugav? No vot. Mulle tuleb meelde ka üks inglisekeelne tsitaat: “When do we put on the lingerie? Always at the beginning of the relationship – first couple of months, strutting around the bedroom wearing a teddy. Yeah, six months later, you’ve stopped shaving your legs and you look like a teddy.

Mina ei ole sellega nõus. Kaunis pesu ja enda eest hoolitsemine muudab enesetunde paremaks ka kõige halvemal päeval. Ja kust enesekindlus pihta hakkab? Ikka seestpoolt.

79279224_456571521608133_2639701060628774912_n (1)

Võrratu Ewa Bieni Majuna rinnahoidja on pärit SIIT. Majuna püksikud SIIT.  Kui punane tundub liiga julge, siis vaadake seda Carla komplekti. Jumalik!

Mina ei ole nõus selle väitega, mida naised tihti ütlevad – et nüüd mul on lapsed ja keha ei ole “instabeibelik”, et mul ei ole aega, võimalust ega vajadust seksikas olla. Ilus pesu ei tähenda vaid seksikust, aga enesekindlust ja sisemist glamuuri. Öelge mulle, millisele naisele seda vaja ei oleks? Me kõik tahame seda ja oi kui hea on tunda end enesekindlalt isegi kui välja paistad nagu keskpärane koduperenaine (endast räägin, ikka endast;)

Mul on nii naistele kui meestele mõned soovitused ka siia lõppu.

NAISED:

  • Minge liituge Pesubutiik uudiskirjaga ja juba aasta lõpus loositakse kõikide liitujate vahel välja üks komplekt teie enda valikul.
  • Põletage küünlaid, kasutage head voodipesu, kandke edevat pesu. Ärge hoidke seda kõike erilisteks puhkudeks. Täna on ka eriline.

MEHED:

  • Kui te ei tea oma naise pesu eelistusi ja suurusi (aga miks ei tea?), siis teie elu on Pesubutiigis lihtsamaks tehtud kinkekaartide näeol. Uskuge mind, see on üks pagana hea kingitus! Kinkekaardid leiate siit.
  • Naistele meeldib kanda aluspesu. Probleem on selles, et te tahate selle liiga kiiresti seljast ära kiskuda. Kui naisel on seljas ilus pesu, siis laske meil viis minutit end selles seksikana tunda. Kiiret pole;)

14 thoughts on ““Burn the candles, use the nice sheets, wear the fancy lingerie. Don’t save it for a special occasion. Today is special.”

    • Hahaha, sama! Ja tõesti, juba pildilt tundub see pesu kuidagi mugav ja usun et sobiks minulegi! Aga sooduskoodi?
      Ja no see jutt, et asjad kasutusse, on niiiii õige! Olen seda kogenud, et hoiame eriliseks hetkeks… ja siis juhutub midagi… ups! Ei tulegi seda erilist hetke….

  1. Õnneks ei saa ma sinna mitte ühtegi eurot jätta. Õigemini ilmselt siiski saaks, aga mulle kohe ei meeldi maksta pesupoodidele, mis minu suuruses rinnahoidjaid ei müü. Iga kord kui sa pesust kirjutad, ma lähen lootusrikkalt vaatama ja siis jälle kirun sind. Ma muidugi annan endale aru, et see on mu isiklik tragöödia ja tegelikult ju hea, et raha jääb alles. 😛

  2. Oeh. Naised ei kasuta ju puuvillast pesu odavuse pärast. See lingil viidatud pesu võib ju mugav olla, aga kui ma pean 9 tundi umbseid polüesterpükse kandma, mis on teatavasti bakteritele väga meeldiv keskkond, siis see ei ole ju kuidagi parim variant. Ma võin peole minnes panna mingi seksika pitsiriba, sest peol ei ole nii pikalt järjest, sellepärast tundubki nagu oleks “erilise päeva pesu”.
    Minu unistus oleks hoopis see, et kvaliteetset modaalist, bambusest, viskoosist aluspesu toodetakse laiemas valikus ja ilusamat.
    Ma ei osta elusees pesu netipoest, kus ei ole kanga koostis välja toodud…

    • Naised on erinevad, igaühele oma, mina ei ole nii tundlik ja ülemõtleja, kannan seda, mis ilus ja meeldib, kunagi ei hakka pesu valides mõtlema bakterite kasvulava peale. Ausalt. Ja ega ma ei arvagi et kõik maailma naised peaksid minu arvamusega üht meelt olema, minu jaoks on selle teemaga nii, sinul naa.

      • Mul kahjuks sama jama, et lihtsalt ei kannata päev läbi kunstmaterjalist aluspükse kanda. Puuvill on ainuke materjal, millega päeva lõpuks vastik ja räpane tunne ei teki.
        Seega ei ole päris nii, et naised alati vabatahtlikult ja “mutistumise tõttu” igavatele ja mitte nii ilusatele aluspükstele üle lähevad. Näidake palun mõnda pesupoodi, mis ilusaid puuvillaseid aluspükse teeb. 🙁
        Kade…

    • Oojaa, polüester ja keha ei sobi lihtsalt kokku, mul see mõte juba sellest materjalist keha vastas ajab sügelema. Õnneks on siiski ka viskoosvoodriga, bambusega, siidiga väga ilusat pesu. Kallim küll aga nii mõnus ja ilus.
      Olen sellesmõttes Eveliisiga nōus, et seksikas pesu ei pea olema ebamugav. Ütleks isegi et ei saa olla ebamugav, sest milline end ebamugavalt tundev naine seksikalt mõjuks? Mu mees ütleb alati et nii kahju on vaadata neid üüberkõrgetes kingades megaskinnydes kleitides/teksades naisi, kes end niiiii ebamugavalt tunnevad oma riietes et isegi ei saa normaalselt kõndida. Tennised ja mingi vaba lõikega kleit on iga kell seksikam, sest liikuvus ja vabadus on atraktiivsed. Samas ju siis sellele ebamugavale stiilile on ka mingi publik, kuid tõenäoliselt ei ole need mehed ka minu jaoks seksikad, kellele sellised ennast ohverdavad naised meeldivad.

      • Alles hiljuti rääkisime sõbrannadega, et huvitav, miks alati peetakse seksikaks seda, et kõik kusagilt välja paistav ja ausalt see siin ei ole kadedus. Mulle tuli meelde üks kord, kui Atlantis veel töötas ja popp oli ning me kõik veel olime kehadega, et nabapluusid jms oli teema. Ja siis tuli klubisse üks tüdruk, kes oli teksades ja kõrga kaelusega sviitris, aga ta oli naiselik ja eneskindel ja kaunis, kohe näha et endaga rahul ning mu 18aastase ajus käis mingi klikk, et seksikas ei ole alati paljastav ja ebamugav nagu need üüberkõrged kontsad ja megakitsad kleidid, vaid midagi hoopis muud.

  3. Tundlik ja ülemõtleja? 🙂
    Kui ikka pidevad terviseprobleemid kimbutavad, siis ei ole ülemõtlemisest küll juttugi. Pigem alamõtlemisest, et totaalse idioodina ikka selgeks pole saanud, et teatud pesu jaoks on teatud ajahetked. Õnneks on mul kaks suurt sahtlit nii üht (puuvill, bambus) kui teist tüüpi pesu jaoks.
    Aitäh uut brändi tutvustamast, tõesti ilus on.

    • No ma üldse ei mõelnud seda halvustavalt, vaid mõtlesingi sellest seisukohast, et mul ei ole endal (tervise)probleeme ja noh siis on lihtne targutada. Samas selga, pluusi v kampsunina ei saa ma küll teatud materjale panna, isegi kui on imekaunis, sest mu keha ei kannata:)

Leave a Reply