Käsi püsti, kes tahab nunnusid põrsaid õgida?

on

Kuna Kristallkuul on justkui minu mõtted kirja pannud, aga tunduvalt paremini kui mina seda teeks, siis ma ei hakka ise enam oma Facebooki postituse kommentaaridele vastama.
Olen Lumehelbeke edasi. Samasuguse black listiga.

Kristallist elu

Inimesed, kes telekat vaatavad, on vahest märganud reklaami, kus vudivad roosad põrsad ringi ja kus pärast kuvatakse miski sõnum, et eelista kodumaist vms. Reklaamitakse seahakkliha, kui ma ei eksi. Reklaam on palju tähelepanu saanud, sest arvamused lähevad lahku. Ka mind ei jätnud see reklaam külmaks. Nii lihasööja kui ka turundusinimesena arvan, et see reklaam on ebaõnnestunud.

reklaam FB-st pätsatud kuvatõmmis

Mis mul siis viga on? Kas ma ei tea siis, et liha ei tule tegelikult poest? Mingi lollakas lumehelbeke, ise matsutab kahe suu poolega liha, aga kui näidata põrsa pilti, siis minestab ära?

Noh, päris nii ei ole. Minu jaoks on reklaamis loodud side antud kontekstis võigas. Muidugi ei pea ma õigeks, et seda, kust liha päriselt tuleb, peaks eitama. Samas ma ei mõista, keda selline reklaam antud brändi ostma kannustaks. Mis on see sõnum, mis tekitab ostjas tunde, et vohh, jess, just seda ma tahan!? Ainus sihtrühm, kelle ma suudan…

View original post 605 more words

2 Comments Add yours

 1. K says:

  See reklaam on tõesti ebaõnnestunud. Kutsub oma lemmiklooma sööma?! Mitte keegi ei tee ju seda 😄. Tööstustes ei ole notsukestel nimesid, me vaata neid nii… Teine asi on propageerida veganlust või mingit versiooni sellest, kes ei söö liha (sry ma tõesti ei tea, kuidas erinevaid mitte liha või kala/muna söövaid inimesi nimetatakse). Nägin kunagi mingit video, kus vist oligi plaan inimesi veganluse peale mõtlema panna või lihtsalt mõtlema sellele, kui palju ûhes sekundis usas loomi tapetakse, kuna inimesed söövad ja vajavad sööki. Igatahes oli see õudne ja kurb. Samas ma ei arva ka seda, et kõigi veganiteks hakkamine kurnaks vähem loodust. Ja kas me teame, et taimedel pole valus kui me neid lôikame?! Et mis siis lahendus oleks…

  Igatahes reklaami vaadates tekib küsimus, et kes mõtleb selle välja ja, kes ostab selle ära.

  Like

  1. Eveliis says:

   Mina olen samal arvamusel, aga nagu sain Facebookist teada, olen silmakirjalik lumehelbeke. Noh, olen siis olen, aga jään arvamusele, et reklaam on ebaõnnestunud

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.